FC Emmen speelt met vuur in Eredivisie-jacht

FC Emmen heeft dinsdagavond nagelaten om een grote stap te zetten richting directe promotie naar de Eredivisie. De formatie uit Drenthe verloor op eigen veld met 1-2 van Helmond Sport.

Na een statement tegen de oorlog in Oekraïne gingen de duizenden Emmen-supporters er eens goed voor zitten. De thuisploeg creëerde een aantal serieuze mogelijkheden, maar vlak voor rust nam Helmond Sport opeens de leiding. Jeroen Veldmate ging in de fout bij een hoge bal en bediende per ongeluk Jellert van Landschoot, die doelman Michael Brouwer kansloos liet: 0-1.

In de tweede helft ging Emmen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het elftal van Dick Lukkien creëerde daartoe de kansen, maar pas in de 82ste minuut was het eindelijk raak. Miguel Aruajo kopte een hoekschop tegen de touwen. De thuisploeg probeerde daarna ook nog de winnende treffer uit het vuur te slepen, ware het niet dat de treffer aan de andere kant viel. Van Landschoot werd in extremis alsnog matchwinnaar.

Voor Emmen is het deze nederlaag extreem pijnlijk. Niet alleen laat de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie na om de achterstand op koploper FC Volendam te beperken (nu zeven punten), maar ook blijft de directe promotieplaats wankel.

Scoreverloop: 0-1 (45′) Jellert van Landschoot, 1-1 (82′) Miguel Araujo, 1-2 (90′) Jellert van Landschoot

Wint Emmen bij Jong PSV? De odd is 2.00!