TRANSFERUURTJE: Ajax-bod afgewezen, ‘Van de Beek-bom’

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-bod afgewezen, ‘Van de Beek-bom’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Zou Ajax nog een nieuwe vleugelaanvaller naar de Johan Cruijff ArenA willen halen? Dat is een retorische vraag, want het antwoord is bekend: ‘ja’. De Amsterdammers lijken links en rechts rond te strooien met allerlei biedingen. Volgens de Portugese krant Récord heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars zich onlangs namelijk bij FC Porto gemeld met een bod van (maximaal) twintig miljoen euro op Francisco Conceição, de zoon van Sérgio Conceição, de trainer in het Estádio do Dragão en natuurlijk oud-international van het Portugese nationale team. Voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa van de topclub uit de Liga NOS zou Ajax echter onverrichter zake huiswaarts hebben gestuurd; hij wil de 19-jarige buitenspeler koste wat kost in Porto houden. De Amsterdammers hoeven het dus niet nog een keer te proberen…


Conceição is natuurlijk een alternatief voor Steven Bergwijn, want komt die nou wel of niet naar Ajax? We weten het nog altijd niet en de tijd begint te dringen, want de transferwindow is ná vandaag nog maar twee dagen geopend. Directeur voetbalzaken Marc Overmars staat rechtstreeks in contact met Tottenham Hotspur-CEO Daniel Levy, aldus De Telegraaf. Op zaterdagochtend schetst het dagblad de huidige stand van zaken: “Levy wilde aanvankelijk de dertig miljoen euro terug die Spurs in 2020 aan PSV betaalde, maar is met de vraagprijs inmiddels gezakt tot 25 miljoen euro. Na een eerste bod van achttien miljoen euro is de directeur voetbalzaken van Ajax nu bereid – met min of meer gegarandeerde bonussen – zo’n 22 miljoen euro te betalen. De komende dagen zullen beide partijen elkaar ergens halverwege moeten vinden, maar de tijd dringt.” 

Dan het volgende target van Ajax: Giovani. De 18-jarige vleugelspits van Palmeiras kost een flinke klap geld, en een jaartje geleden was hij een heel stuk goedkoper… In de voetbalpodcast van De Telegraaf vertelt journalist Mike Verweij: “Deze week werd duidelijk dat Ajax vorig jaar de kans heeft gehad om deze speler voor ongeveer zes tot acht miljoen te kopen.” Inmiddels wijst Palmeiras naar de transferclausule in het contract van Giovani, ter waarde van maar liefst zestig (!) miljoen euro. “Er zou nu een bod van twaalf miljoen op hem uitgebracht zijn, overigens niet door Ajax”, schetst de verslaggever de huidige stand van zaken. “Maar dat is veel te weinig, dat zal ongeveer het dubbele moeten zijn.” Bij een bod van 25 miljoen euro zou men wel willen praten in São Paulo.

Buitenland:

Sven Botman is bij Lille OSC best een grote meneer geworden: in 2020 vertrok hij voor acht miljoen euro van Ajax naar de Ligue 1, waar hij zichzelf op de kaart heeft gezet als centrale verdediger. De stopper is bijzonder populair op de transfermarkt… De Telegraaf weet namelijk op zaterdagochtend te vertellen: “Nadat Sevilla afgelopen zomer alles in het werk stelde om Botman binnen te halen, is daar nu Newcastle United en AC Milan bijna alles aan gelegen. Na een ‘non’ uit Lille verhoogden de Engelsen hun eerste bod van 35 miljoen euro aanzienlijk, maar ook voor naar verluidt 45 miljoen euro bleken de Fransen niet te vermurwen. Een waanzinnig bedrag voor een verdediger die nog geen international is bij Oranje.” Dat hij binnen afzienbare tijd gaat verkassen lijkt wel duidelijk te zijn: “De kans lijkt groot dat Botman pas komende zomer zijn verdiende droomtransfer zal krijgen. De linksbenige centrale verdediger, die in het eerste jaar na zijn overstap van Ajax naar Lille de Franse landstitel veroverde, behoort tot de meest begeerde verdedigers van Europa, maar voor zijn huidige werkgever is een verkoop ab-so-luut onbespreekbaar.”


Manchester United heeft totaal geen vertrouwen in Donny van de Beek. Volgens Manchester Evening News denkt de clubleiding dat de middenvelder gaat floppen bij Crystal Palace. Van de Beek verruilde Ajax in de zomer van 2020 voor Manchester United. De middenvelder wist op Old Trafford geen basisplaats af te dwingen en verloor daardoor zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal. Voldoende reden om deze winter aan te sturen op een (tijdelijke) transfer en dat levert vrijwel zeker een overstap op naar Crystal Palace. In Manchester is men echter niet onder de indruk. De United-leiding is van mening dat Van de Beek het niet gaat redden bij Crystal Palace en wel om de doodeenvoudige redenen dat hij fysiek niet goed genoeg is voor de Premier League. Zelfs de arbeid van afgelopen zomer leverde niet het gewenste effect op.

Verdien 2.62 keer je inleg als United in de top vier van de Premier League eindigt!

Lukt het Ajax om een buitenspeler te halen?

  • Dat denk ik wel
  • Nee…
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:31
1+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
18+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
58+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
32+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
50+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
35+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
60+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
96+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
54+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
59+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
114+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
135+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
122+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
148+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
10+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
14:19
518+
‘Ajax wil aanval versterken met oude bekende’
14:02
75+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
13:49
0+
Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte
13:34
262+
Talpa onthult: deze twee heren vervangen Johan Derksen
13:21
199+
Derksen schrikt van uiterlijk Hélène: “Wat is er met haar aan de hand?”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie