‘Betaald voetbal moet Haags besluit vrezen’

Foto: ‘Betaald voetbal moet Haags besluit vrezen’

De Eredivisie-clubs worstelen met het toelaten van supporters bij de thuiswedstrijden. Sinds woensdag mogen clubs weer een derde toelaten, maar het is zeer de vraag of die beperking binnen enkele weken van tafel gaat.

De clubs zijn absoluut niet content met de geringe toegestane stadionbezetting. Een aantal clubs heeft inmiddels de voorwaarden voor de seizoenkaarthouders gedeeld, waar FC Twente juist besloot om helemaal niemand toe te laten. Volgens de Tukkers is er geen draagvlak voor een capaciteit van die orde.

AZ heeft de mazzel dat het de komende drie wedstrijden buiten Alkmaar speelt. De eerste thuiswedstrijd van AZ is op 19 februari, waar er een nieuwe persconferentie is op 15 februari. “AZ zegt te hopen dat op die persconferentie versoepelingen worden aangekondigd en wacht die dag af om informatie te verstrekken”, schrijft de NOS.

Slecht nieuws?

Volgens de publieke omroep is een dergelijke versoepeling zeer onzeker. “Voorlopig zijn er nog geen signalen dat de capaciteit van de stadions tegen die tijd daadwerkelijk wordt verhoogd.” De meest recente versoepelingen gelden voor zes weken, maar halverwege (half februari dus) is er een nieuw weegmoment voor het kabinet.

De coronacijfers zijn op dit moment torenhoog. Daarentegen zijn de ziekenhuiscijfers niet verontrustend te noemen. Dat zou voordelig kunnen zijn voor het betaald voetbal, maar een verhoogde bezetting is dus niet zeker.

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je voorspelling via bet365!

Is dat nog uit te leggen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
345+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie