‘Standbeeld en tribune voor Feyenoord-icoon’

Foto: ‘Standbeeld en tribune voor Feyenoord-icoon’

Eerder deze week kwam het tragische nieuws naar buiten dat Feyenoord-clubicoon Wim Jansen op 75-jarige leeftijd is overleden. De oud-topvoetballer leed aan Alzheimer, toch kwam zijn dood onverwachts. Zo ook voor Pim Blokland, lid van de Vrienden van Feyenoord.

“Ik wist dat het niet goed met hem ging, maar je schrikt als je een appje krijgt dat Wim is overleden. Ik kom uit zijn generatie, waar maar weinig van over blijft. Af en toe zie ik er nog een paar daarvan: de laatsten der Mohikanen”, aldus Blokland, die vreest dat ‘het voetbal, en dan Feyenoord in het bijzonder, Jansen erg gaat missen’.

De investeerder vindt dat de club op zijn minst een stadion naar Jansen moet vernoemen, en het liefst óók een standbeeld op het stadionplein maakt. “Die tribune moet er toch bij? Jansen heeft lang voor Feyenoord gespeeld, op een klein uitstapje na. Maar dat vergeven we hem”, lacht Blokland tot slot.

Icoon

Feyenoord schreef deze week over de overleden Jansen: “Feyenoord verliest met Wim Jansen een icoon én kind van de club. Al op tienjarige leeftijd werd hij lid van Feijenoord, om er vervolgens liefst vijftien jaar in het eerste elftal te spelen en vele prijzen te veroveren. Ook na zijn spelerscarrière bleef Jansen de club trouw en was hij onder meer assistent- en hoofdtrainer, technisch directeur en adviseur.”

“De middenvelder was een vaste waarde in het elftal dat in 1970 als eerste Nederlandse club de Europacup I en de Wereldbeker won. Vier jaar later tilde Jansen als aanvoerder ook de UEFA Cup de lucht in. Drie landstitels en een KNVB Beker maken de indrukwekkende erelijst van zijn periode als speler in De Kuip compleet.” In totaal kwam hij tot 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

Wint Feyenoord de Conference League? Zet in bij bet365 (@15)!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wat moet er komen voor Jansen?

  • Tribunenaam
  • Standbeeld
  • Beiden
  • Geen van beiden
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie