Tomasson en Van Nistelrooy gelinkt aan H’veen: “Interessant”

Foto: Tomasson en Van Nistelrooy gelinkt aan H’veen: “Interessant”

Eredivisionist sc Heerenveen heeft afgelopen maandag besloten om Johnny Jansen te ontslaan als hoofdtrainer. Op dit moment is nog onduidelijk wie hem moet opvolgen in het Abe Lenstra Stadion.

Namen als Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Mitchell van der Gaag (assistent-trainer Ajax) circuleren. Jon Dahl Tomasson is volgens clubwatcher Roelof de Vries ‘de meest logische keuze’. “Hij speelde van 1994 tot 1997 in Heerenveen, is nog altijd goed met assistent Tobiasen én heeft nog altijd zo nu en dan contact met Foppe en Riemer”, aldus de journalist van Omrop Fryslân.

De Deen is bovendien beschikbaar na zijn vertrek bij Malmö FF. De Vries weet dat hij op een terugkeer naar Nederland aast, waar zijn gezin nog woont. “Hij heeft bij Feyenoord gespeeld met Ferry de Haan en later ook bij Excelsior gewerkt, dus die connectie is er. De beste keuze zou ik trouwens Tieme Klompe vinden. Die heeft volgens mij alles in zich om een goede coach te worden.” De vraag is wel of laatstgenoemde dit überhaupt ambieert.

Van Nistelrooy

Naast Tomasson valt ook de naam van Ruud van Nistelrooy, de huidige trainer van Jong PSV. Arjen de Boer: “Heerenveen is nog altijd een interessante club voor jonge spelers en ook voor talentvolle trainers die aan het begin van hun carrière staan. Zo zou je misschien kunnen denken aan Ruud van Nistelrooy. Hij heeft ervaring opgedaan als assistent bij Oranje en bij de jeugd van PSV.”

“Een topclub komt nog te vroeg, maar hij zou bij Heerenveen de kneepjes van het vak kunnen leren. Dan zijn we weer bij het begin, want als speler is het voor hem ook begonnen bij sc Heerenveen. Van Nistelrooy is in ieder geval een geweldig uithangbord voor de club”, aldus De Boer.

Wint Heerenveen in Sittard? De odd is 2.40!

Wie zou jij halen?

  • Tomasson
  • Van Nistelrooy
  • Iemand anders
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie