Kökcü bezorgt Feyenoord hoofdpijndossier

Foto: Kökcü bezorgt Feyenoord hoofdpijndossier

Feyenoord hoopt in de tweede seizoenshelft nog altijd mee te doen voor de landstitel. De achterstand op koploper Ajax bedraagt dan wel zes punten, maar door het drukke programma van de Amsterdammers is puntverlies voor de ploeg van Erik ten Hag allerminst uitgesloten. Dan moet de club er echter wel voor zorgen dat het binnenskamers rustig blijft.

De Rotterdammers hebben de smaak te pakken in de Nederlandse competitie. Waar velen aan het begin van het seizoen dachten dat Feyenoord geen enkele kans zou maken om de beste van Nederland te worden, bleek in de eerste seizoenshelft dat het team onder leiding van Arne Slot tot grootse dingen in staat was. Zo lukte het om PSV in eigen huis met 0-4 te verslaan en had Ajax het eveneens niet eenvoudig tegen Feyenoord. Sinds het puntverlies in de Klassieker kijkt het echter wel tegen een forse achterstand aan.

Om Slot de komende maanden extra handvatten te bieden besloot Feyenoord om de hoofdtrainer tegemoet te komen en enkele versterkingen aan de selectie toe te voegen. Frank Arnesen kreeg het voor elkaar om Patrick Walemark van het Zweedse Häcken te halen, Cole Bassett uit de Verenigde Staten te laten overkomen en Jorrit Hendrix terug te laten keren naar Nederland. Gezamenlijk moeten ze ervoor zorgen dat het middenveld vers bloed krijgt, maar is dat wel nodig wanneer de club beschikt over Orkun Kökcü?

Onderscheiding

De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij richting het eerste team doorstroomde. Hij beleefde in het seizoen 2019/2020 een geweldig seizoen en veroverde een basisplaats onder trainer Dick Advocaat. Dat bleef ook in het buitenland niet geheel onopgemerkt, want hij voerde uitgebreide gesprekken met Arsenal over een overgang. Uiteindelijk besloot hij dat het voor hem beter was om nog een seizoen langer bij Feyenoord te blijven om daar te proberen zijn niveau verder omhoog te schroeven.

Het bleek een risicovolle keuze te zijn, want Kökcü viel in het volgend seizoen behoorlijk tegen. Zijn kwaliteiten waren nauwelijks meer terug te zien en de jongeling verdween naar de reservebank. Onder Slot heeft hij echter weer de smaak te pakken en ontwikkelt hij zich razendsnel. Dat had zijn uitwerking in de maand januari, want deze week kreeg hij te horen dat hij de Speler van de Maand is in de eredivisie. Dat komt allerminst uit de lucht vallen, want wie naar de statistieken van hem kijkt ziet het talent van hem afdruipen.

Waar hij in het openingsduel na de winterstop tegen Vitesse niet belangrijk kon zijn met doelpunten en assists, was hij dit in het spel van Feyenoord zeker. Tegen NEC kreeg hij bij het grote publiek echter pas de handen op elkaar. Kökcü was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker door een strafschop tegen de touwen aan te schieten en kreeg het bovendien voor elkaar om zijn ploeg via een prachtige vrije trap op een voorsprong te zetten. Het leidde uiteindelijk tot een 1-4 overwinning, waarmee Feyenoord de aansluiting houdt met Ajax en PSV.

Risico van concurrentie

In het hedendaagse voetbal spreekt vrijwel elke trainer over de voordelen van concurrentie binnen een team. Volgens de oefenmeesters houden de spelers elkaar scherp, biedt het mogelijkheden wanneer er blessures of schorsingen plaatsvinden en is het prettig om per wedstrijd te kijken wat de kwaliteiten van de tegenstander zijn. De praktijk blijkt echter anders te werken. Wanneer Feyenoord het komende half jaar namelijk weinig blessures meemaakt dan heeft Slot namelijk een bijzonder lastige klus op te knappen.

Met de kersverse aanwinsten moet de trainer namelijk duidelijke keuzes maken in wie hij opstelt. Kökcü was in de eerste seizoenshelft duidelijk op zoek naar zijn vorm, waardoor Feyenoord er ongetwijfeld vanuit ging dat het de middenvelder eenvoudig op de reservebank kon houden. Met de huidige statistieken van Kökcü (hij verstuurde in de eerste twee wedstrijden na de winterstop 217 passes, waarvan 118 richting de helft van de tegenstander), is het voor Slot echter niet te doen om de Turk tussen de wissels te zetten.

Met Guus Til die een geweldig jaar beleeft, moet Slot dus een hoop nieuwe spelers het komende half jaar op de reservebank zetten. Waar de hoofdtrainer in de eerste seizoenshelft een duidelijk basiselftal had, krijgt Slot daarom de komende maanden de extra uitdaging om de selectie tevreden te houden. Daarbij is het te hopen dat de resultaten mee blijven zitten, anders kan de onvrede alleen maar toenemen. Kökcü weet één ding in ieder geval zeker: de komende weken hoeft hij zich geen enkele zorgen te maken over zijn plekje.

Wint Feyenoord van Sparta? Profiteer van een odd van 1.28!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Hoort Kökcü in het basisteam thuis?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:25
4+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
54+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
74+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
472+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1922+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
743+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
166+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
69+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
112+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
625+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
147+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
620+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
729+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
473+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
51+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
163+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
39+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
527+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie