Feyenoord-uitblinker Kökcü ontvangt heugelijk nieuws

Foto: Feyenoord-uitblinker Kökcü ontvangt heugelijk nieuws

Orkun Kökcü heeft een individuele onderscheiding gekregen voor zijn goede maand januari. De middenvelder is namelijk verkozen tot Speler van de Maand in de eredivisie.

De hervatting van de competitie begon teleurstellend voor Feyenoord. In het thuisduel met Vitesse slaagden de Rotterdammers er niet in om voldoende weerstand te bieden, waardoor de thuisploeg met 0-1 onderuit ging. Kökcü was in dat duel een van de weinige spelers die wél zijn niveau haalde.

Op bezoek bij NEC bewees hij vervolgens helemaal zijn meerwaarde. De middenvelder zorgde vanaf de penaltystip ervoor dat zijn ploeg op een 1-1 stand kwam te staan, waarna hij uit een schitterende vrije trap zelfs voor een 1-2 voorsprong zorgde. Feyenoord won de wedstrijd uiteindelijk met 1-4.

Niet alleen op de cruciale momenten bleek Kökcü er te zijn, ook zijn statistieken bewezen dat hij de onderscheiding verdiende. Zo had hij tegen Vitesse en NEC in totaal 217 balcontacten, waarvan hij 118 keer de bal naar het vijandelijke helft kreeg. Daarmee speelde hij een belangrijke rol in het spel van Feyenoord.

Toegenomen concurrentie

Het is opvallend te noemen dat Kökcü juist vlak na de winterstop een dergelijke vorm te pakken heeft. Feyenoord haalde namelijk deze maand verschillende middenvelders binnen om de concurrentiestrijd aan te gaan, waardoor de Turkse international het moeilijk leek te krijgen. Vooralsnog is dat echter niet het geval.

Pakt Feyenoord de landstitel? Grijp 26 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Was Kökcü de beste speler van januari?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie