‘Newcastle United bezorgt Peter Bosz dramaweek’

Foto: ‘Newcastle United bezorgt Peter Bosz dramaweek’

Newcastle United gaat de selectie binnen afzienbare tijd opnieuw versterken. Naar verluidt heeft de club bijna een akkoord bereikt met Olympique Lyon over de overgang van Bruno Guimarães.

De verdedigende middenvelder speelde dit seizoen opnieuw bijna alle wedstrijden en maakte daarin een uitstekende indruk. Hoofdtrainer Peter Bosz hoopte hem daarom bij Olympique Lyon te behouden, maar niets is minder waar. Guimarães kiest namelijk voor een overstap naar de Premier League.

Hoewel de Franse topclub hem liever niet kwijtwilde, besloot Olympique Lyon alsnog akkoord te gaan met een fiks bedrag. Volgens L’Équipe legt Newcastle United maar liefst 42,5 miljoen euro op tafel om de Braziliaan onderdeel te laten uitmaken van de selectie. Daar komt nog eens 8 miljoen euro bij wanneer de club zich handhaaft.

De kans dat de deal nog misloopt, is naar verluidt nihil te noemen. Vrijdag krijgt Guimarães al zijn medische keuring, waarna hij naar verwachting snel zijn contract zal ondertekenen. De middenvelder is na Kieran Trippier en Chris Wood de derde speler die deze winter naar Newcastle komt.

Handhaving

De komende jaren hoopt Newcastle United weerstand te kunnen bieden aan de Engelse topclubs, maar dit seizoen staat alles in het teken om in de Premier League te blijven. De club staat voorlopig op de achttiende plaats in de competitie, waardoor het de concurrentiestrijd moet aangaan met Burnley, Watford, Norwich City en Everton.

Wint Newcastle United van Everton? Profiteer van een odd van 2.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Blijft Newcastle United in de Premier League?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
53+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie