‘Nieuwe PSV-recordtransfer’

Foto: ‘Nieuwe PSV-recordtransfer’

Je zou haast zeggen dat het gek moet lopen wil Cody Gakpo zijn werkgever PSV géén recordbedrag opleveren. De aanvaller heeft zijn contract in het Philips Stadion verlengd, maar desondanks ligt het voor de hand dat hij in de aankomende zomer vertrekt.

Onlangs maakte Voetbal International al bekend: “Gakpo heeft inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd met zowel Manchester City als Liverpool. Dat Gakpo PSV alleen verlaat voor een absolute topclub in Europa was al een tijdje duidelijk. Bayern München toonde voor aanvang van dit seizoen al interesse, maar de grootmacht uit Duitsland heeft inmiddels stevige concurrentie gekregen. Zowel Manchester City als Liverpool denkt aan Gakpo en duidelijk is dat de voetballer zelf nu ook met beide clubs sprak.”

Naast The Reds, The Citizens én Der Rekordmeister hengelt ook Arsenal nadrukkelijk naar de handtekening van de international van het Nederlands elftal, weet The Daily Mail te melden. In het Emirates Stadium zou Gakpo een ‘tussenstap’ kunnen zetten.

Recordbedrag?

De marktwaarde van de multifunctionele aanvaller wordt geschat op 22 miljoen euro, maar nu hij tot medio 2026 vastligt in de lichtstad van ons land neemt PSV daar natuurlijk geen genoegen (meer) mee. In Eindhoven staat het transferrecord nog altijd op naam van Hirving Lozano, die in augustus 2019 voor 35 miljoen euro naar Napoli vertrok, en het is natuurlijk niet uitgesloten dat Gakpo de Mexicaan ‘uit de boeken transfereert’.

Twee Viertje

Aad de Mos vertelt in de podcast Twee Viertje met Aad (van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com) dat hij vindt dat Gakpo nog eventjes in het Philips Stadion moet blijven: “Ik zou het heel verstandig vinden van zijn management als ze een contract sluiten met Bayern, Liverpool of Manchester City, maar dat ze hem nog een jaar laten spelen bij PSV en dan de stap maken naar de grote clubs. Anders wordt het een beetje bankwerk. We hebben genoeg voorbeelden dat het voor aanvallers een stukje moeilijker is dan bijvoorbeeld Van Dijk als verdediger en middenvelders als Wijnaldum.”

“Het heeft tijd nodig, je ziet dat de aanvallers het moeilijk hebben”, vervolgt de Hagenaar. Je ziet het aan Berghuis bij Watford, ik denk aan Bergwijn bij Tottenham. Het lijkt mij heel verstandig om die constructie in te bouwen. Laat hem maar lekker bij PSV blijven en wedstrijden blijven spelen, hij gaat sowieso mee naar Qatar. Het is altijd fijn als je als een grote meneer binnenkomt, na Qatar, of met een prijs bij PSV.” De gehele podcast kun je HIER beluisteren.

Verdien 1.66 keer je inleg als PSV van AZ wint!

Recordtransfer?

  • Sowieso
  • Nee
705+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie