Advies voor Gravenberch: “Ziyech of Van de Beek-scenario”

Foto: Advies voor Gravenberch: “Ziyech of Van de Beek-scenario”

Ryan Gravenberch moet ondanks een in 2023 aflopend contract en interesse van buitenlandse topclubs bij Ajax blijven. Die conclusie trekt Vincent Schildkamp in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Kees Kwakman is duidelijk: “Als Gravenberch niet wil verlengen, dan verkoop je hem. Als zijn contract volgend jaar afloopt, moet je hem verkopen om eraan te verdienen.” Schildkamp zou dat onverstandig vinden. “Marco van Basten moet een voorbeeld zijn. Voordat je een stap maakt, moet je ervoor zorgen dat je eerst honderd wedstrijden in de Eredivisie hebt gespeeld en daarin uitblinkt.”

Schildkamp wijst bovendien op Ajax-spelers die hem voor zijn gegaan naar het buitenland. De commentator legt uit: “Anders kom je in een Hakim Ziyech of Donny van de Beek-scenario terecht, waarbij het met de eerste beter gaat dan met de tweede. Van de Beek zit op dit moment gewoon op een dood spoor.”

Real Madrid

De optie Real Madrid is vaak genoemd, maar Schildkamp vindt dat niet de juiste keuze. Wat hem betreft blijft de Ajax-midenvelder in Amsterdam. “Dat lijkt mij verstandig. Bovendien kom je in Madrid in een transitie terecht. Luka Modrić is op dit moment het beste van Europa, maar dat gaat niet drie jaar duren.”

“Voor Toni Kroos en Karim Benzema geldt hetzelfde verhaal. Om in zo een transitie terecht te komen, is een enorm risico, maar het blijft wel Real Madrid”, zo besluit Schildkamp.

Ajax landskampioen? De odd is 1.16!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens?

  • Ja
  • Nee
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie