Slot gaat tegen stroming in: “Talent druipt er vanaf”

Foto: Slot gaat tegen stroming in: “Talent druipt er vanaf”

Feyenoord stapte afgelopen zomer de transfermarkt op om Reiss Nelson binnen te halen. Met één doelpunt uit zeventien wedstrijden maakt hij nog allerminst indruk, maar Arne Slot houdt vertrouwen in zijn kwaliteiten.

De oefenmeester zag Nelson in het verleden uitstekend spelen bij 1899 Hoffenheim. Het leverde hem een overstap op naar Arsenal, maar in Engeland kwam hij nauwelijks aan de bak. Daarom besloot de Londense club om hem voor een seizoen te verhuren aan Feyenoord. Ook daar heeft hij echter te maken met concurrentie.

Hoewel de Brit een dreigende indruk maakt aan de linkerkant van het veld, wist hij Slot nog niet te overtuigen van een basisplaats. In vergelijking met Luis Sinisterra zette hij in de eerste seizoenshelft een stuk minder doelpunten en assists op zijn naam, waarvoor de trainer hem uiteindelijk afrekende.

“Het talent druipt er vanaf”, benadrukt de hoofdtrainer. “Maar waar Reiss nog moeite mee heeft, is tot grote kansen te komen voor hemzelf of zijn medespelers. Je ziet heel veel vaardigheid, snelheid en beweeglijkheid, maar het laatste zetje ontbreekt nog. Dan is het net geen afronding of net geen assist.” 

Ontwikkeling Nelson

Slot realiseert zich echter als geen ander dat Nelson de tijd nodig heeft om deze onderdelen te ontwikkelen. “Het allermoeilijkste in voetbal blijft toch rendement uit je spel halen. En als je bij Feyenoord speelt, waar je als buitenspeler toch vaak in een veelbelovende positie terechtkomt, verwacht je een hoger rendement.”

Behaalt Feyenoord een overwinning tegen Sparta? Pak 1.28 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Gaat Nelson bij Feyenoord slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, zeker niet
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie