Gakpo zit eigen droomtransfer dwars

Foto: Gakpo zit eigen droomtransfer dwars

Cody Gakpo ontwikkelde zich de laatste jaren tot vaste waarde bij PSV. Roger Schmidt besloot hem zelfs te belonen met een aanvoerderschap, waarmee hij in Eindhoven in zijn laatste fase zit. Naar verluidt aast hij achter de schermen op een transfer en heeft hij al met de eerste clubs gesproken. Maar is Gakpo na dit seizoen al klaar voor een overstap naar het buitenland?

Hoewel de buitenspeler nog vastligt tot de zomer van 2025, zouden diverse buitenlandse topclubs hun best doen om aankomende zomer de handtekening van Gakpo te bemachtigen. De aanvaller toonde zowel nationaal als internationaal ruimschoots aan dat hij de kwaliteiten heeft om wedstrijden te beslissen. Niet alleen heeft hij de handelingssnelheid om na een balverovering razendsnel tot een doelpoging te komen, ook bewees hij de afgelopen seizoenen bij PSV een gentleman te zijn die het in alle gevallen voor zijn teamgenoten opneemt.

De interesse uit Engeland en Duitsland komt dan ook niet uit de lucht vallen. Diverse media meldden deze week dat Liverpool, Manchester City en Bayern München het wel zien zitten om Gakpo over een paar maanden aan de selectie toe te voegen. De captain zou de laatste maanden zelfs de eerste oriënterende gesprekken hebben gevoerd om te onderzoeken of een transfer de juiste keuze zou zijn. Hoewel het erop lijkt dat Gakpo in de toekomst voor grote clubs gaat uitkomen, is het voor hem ogenschijnlijk beter om bij PSV te blijven.

Grote stap

Wie Gakpo dit seizoen in de clubkleuren van PSV ziet voetballen en de aanvoerdersband ziet dragen, vergeet bijna dat hij nog altijd pas 22 jaar oud is. De aanvaller maakte dan wel op een jonge leeftijd zijn debuut voor zijn club en gedraagt zich zeer volwassen, maar op dergelijke leeftijden is het vrijwel onmogelijk om in een seizoen geen fouten te maken. Waar hij bij PSV de ruimte krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen en niet bij de eerste de beste fout van het veld af moest, werkt dat in het buitenland geheel anders.

Bovendien mag de vleugelaanvaller dan wel een van de betere spelers van PSV zijn, maar nog altijd nam hij zijn elftal niet op zijn schouders. Dat was bij Donyell Malen afgelopen seizoen nog wel het geval. De Oranje-international maakte doelpunten op beslissende momenten en was een van de gevaarlijkste spelers van zijn ploeg, waarna hij ruim een half jaar geleden de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Zelfs met zijn ervaring en karakter krijgt de aanvaller het nog altijd niet voor elkaar om een basisplaats te bemachtigen.

De persoonlijkheden van Gakpo en Malen zijn geheel anders. Waar Malen bepaald niet op zijn mondje is gevallen wanneer hem iets niet bevalt, heeft Gakpo juist de neiging om zich keurig te gedragen. Dat blijkt niet alleen voor de camera, ook achter de schermen zegt hij geen gekke dingen. Dat is prettig voor trainers, aangezien Gakpo nooit de stoorzender in een team is, maar vervelend voor de aanvaller. Wil hij namelijk slagen in het buitenland dan moet je je het elftal invechten, anders beslist de trainer eenvoudig om je te passeren.

Belangrijk besluit

Gakpo lijkt vooralsnog een groot talent te zijn dat een prachtige loopbaan te wachten staat, maar daarvoor moet hij wel de juiste keuzes maken. Waar zijn goudeerlijkheid en aardige karakter hem een geliefd persoon bij zijn club maakt, zijn juist andere eigenschappen nodig om in het buitenland te slagen. Spelers als Georginio Wijnaldum, Donny van de Beek en Frenkie de Jong maken dit seizoen wederom mee dat je jezelf duidelijk moet laten horen richting de technische staf, want uiteindelijk kunnen trainers je carrière maken of breken.

De aanvaller steekt in een uitstekende vorm, maar doet verstandig eraan om het komende anderhalf jaar eerst aan te tonen een van de beste spelers van de eredivisie te zijn. Hoewel hij in de eredivisie namelijk veel goede wedstrijden speelde, was hij afgelopen weekend tegen Ajax allerminst opvallend op het veld. Dat was voor een gedeelte toe te schrijven aan de tactiek van Schmidt die ervoor zorgde dat Gakpo niet in het spel voorkwam, maar de buitenspeler had ook op andere manieren kunnen proberen om de bal te ontvangen.

Ook bij het Nederlands elftal moet Gakpo zichzelf verder ontwikkelen. De aanvaller behoort veelal tot de selectie van bondscoach Louis van Gaal, maar heeft vooralsnog geen vaste basisplaats. Met het wereldkampioenschap in Qatar in het vooruitzicht heeft hij een perfect moment om een volgende stap in zijn loopbaan te zetten. Wanneer hij in 2023 een onbetwiste basisspeler bij PSV is én zijn steentje bijdraagt aan de prestaties van Oranje dan lijkt uiteindelijk niets meer in de weg te staan om zijn droomtransfer in vervulling te laten komen.

Wint PSV van AZ? Profiteer van een odd van 1.65!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wat moet Gakpo doen?

  • Blijven
  • Vertrekken
482+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie