Fenomeen Hakimi: ‘Even met Messi, Neymar en Mbappé praten’

Foto: Fenomeen Hakimi: ‘Even met Messi, Neymar en Mbappé praten’

Dat Achraf Hakimi een fenomeen is als vleugelverdediger wisten we al, maar de rechtsback blijkt óók nog eens een geweldige vrije trap in de benen te hebben. Op de Afrika Cup (Hakimi maakt onderdeel uit van de selectie van Marokko) hebben we dat al meermaals kunnen zien.

Waarom doet hij dat bij Paris Saint-Germain, zijn werkgever, nooit? Voor de camera van ESPN lacht hij: “Bij PSG hebben we veel spelers die vrije trappen kunnen nemen: Messi, Neymar, Mbappé. Ik zal eens met ze praten wanneer we weer bij de club zijn. Maar ik focus me nu op de nationale ploeg en de Afrika Cup.”

Eerst was Hakimi al trefzeker tegen Gabon en in de achtstefinalewedstrijd tegen Malawi was het wéér raak: “De vrije trap tegen Gabon was prachtig, de mooiste uit mijn carrière. Ik had nu weer geluk, met nog een doelpunt. Ik weet nog niet welke mooier is, ik moet ze daarvoor nog eens bekijken. Tijdens de trainingen werk ik aan mijn vrije trap en het werpt vruchten af.”

De vleugelverdediger straalt als hij wordt geconfronteerd met de woorden van zijn PSG-teamgenoot Kylian Mbappé, die hem de beste rechtsback ter wereld noemde op Twitter: “Ik vind het heel mooi dat mijn vriend Kylian zoiets zegt. Hij is een topspeler en ik heb veel respect voor hem.”

In de kwartfinale neemt Marokko het op tegen de winnaar van het duel tussen Ivoorkust en Egypte van vandaag. Het wordt dus een wedstrijd tegen Sébastien Haller óf Mohamed Salah voor Hakimi.

Verdien 6 keer je inleg als Marokko de Afrika Cup wint!

Beste rechtsback ter wereld?

  • Ja
  • Nee
112+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie