TRANSFERUURTJE: Ajacied woest, PSV stunt met spits

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied woest, PSV stunt met spits

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland

Volgens het dagblad Sport én ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano wordt Ajax momenteel flink onder druk gezet om groen licht te geven voor de transfer van Nicolás Tagliafico naar FC Barcelona. De Argentijn hééft het niet meer, aldus de beide bronnen. De linkervleugelverdediger zou zich gisteren op het kantoortje van directeur voetbalzaken Marc Overmars gemeld hebben met een duidelijke boodschap: ‘Dit is de kans van mijn leven, laat me alsjeblieft gaan.’ Het antwoord van de beleidsbepaler is onbekend, maar het valt niet uit te sluiten dat de Amsterdammers alsnog overstag gaan.

Haalt technisch manager John de Jong van PSV nog een extra spits naar het Philips Stadion? Volgens verschillende Turkse media zou dit zomaar kunnen, want de beleidsbepaler zou zijn pijlen gericht hebben op Cenk Tosun van Everton. De dertigjarige spits is volstrekt overbodig op Goodison Park, waar hij dit seizoen pas zes minuten speelde in Premier League-verband. Ook in de FA Cup kwam hij echter in actie: drie minuten in totaal. Tosun beschikt over een aflopend contract bij The Toffees en dus is de situatie helder: hij moet deze winter verkocht worden als zijn werkgever wat geld aan hem wil overhouden.

Jorrit Hendrix is geland op Schiphol, en reeds gespot door een oplettende Feyenoord-fan. Verschuild achter een mondkapje én met volle haardos poseerde Hendrix voor een kiekje met de supporter. De Limburger wordt de volgende aanwinst van Feyenoord, dat Hendrix voor anderhalf jaar – met optie tot koop – gaat huren van Spartak Moskou. In Rusland moest de voormalig PSV’er vooral de bank warmhouden.

Na Joey Veerman neemt ook Henk Veerman afscheid van sc Heerenveen. De Volendammer zet zijn loopbaan voort bij competitiegenoot FC Utrecht, waar hij een contract voor tweeënhalf jaar tekent. De Telegraaf schrijft dinsdagavond: “Na de transfer van Sidney van Hooijdonk naar de Friese club, zette Veerman zijn zinnen op een vertrek en sloeg FC Utrecht snel toe. Waar er voor de winterstop nog twee Veermannen in het Abe Lenstra Stadion speelden, daar zijn dat er na de winterstop nul.”

Buitenland

De transfermarkt is nog maar een paar dagen geopend en bij Tottenham Hotspur is het wel héél druk. We kunnen nog een flink ‘transferpakket’ verwachten bij The Spurs, met aandacht voor onder meer Steven Bergwijn én Georginio Wijnaldum. Eerstgenoemde zou best eens alsnog aan Ajax verkocht kunnen gaan worden nu de Londenaren Luiz Diaz van FC Porto willen halen. Wijnaldum zou moeten komen in een ruildeal voor Tanguy Ndombélé.

En tot slot: Donny van de Beek lijkt zijn loopbaan voort te zetten bij Crystal Palace. Volgens talkSPORT heeft de Premier League-club uit Londen goede hoop op de komst van de Nederlandse middenvelder. Van de Beek komt al ruim anderhalf jaar vrijwel niet aan spelen toe bij Manchester United. Ook de trainerswissel heeft hem geen perspectief opgeleverd en dus gaat de voorkeur uit naar een nieuwe club. Fabrizio Romano onthulde dinsdag al dat Crystal Palace en Valencia geïnteresseerd zijn, waarbij de Engelse club dus de beste papieren lijkt te hebben.

Eindigt United in de topvier? De odd is 2.62!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk jij dat Tagliafico nog weggaat bij Ajax in januari?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
409+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
26+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
10+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
42+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
550+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
287+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
337+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
308+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
34+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
113+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
29+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
417+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
107+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
644+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
250+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
628+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
395+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1467+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie