Drama voor PSV door interlandrentree Gutiérrez

Foto: Drama voor PSV door interlandrentree Gutiérrez

Na een revival bij PSV is Érick Gutiérrez nu ook terug bij Mexico. Zijn rentree voor de nationale ploeg betekent wel slecht nieuws voor de Eindhovenaren.

Guti was bijna een half jaar uit beeld bij bondscoach Gerardo Martino. De 26-jarige middenvelder speelde voor het laatst voor zijn land op 2 augustus in de Gold Cup-finale. Voor de tien interlands die volgden kwam er geen uitnodiging.

Doordat Gutiérrez recent weer een stuk meer speelt voor PSV, kwam hij ook weer op de radar van El Tri. Hij is nu opgenomen in de selectie voor de komende drie WK-kwalificatieduels. 28 januari en 31 januari neemt Mexico het op tegen Jamaica en Costa Rica. 3 februari staat het treffen met Panama op het menu, slechts twee dagen voor PSV-AZ. Het lijkt uitgesloten dat de Mexicaan op tijd terug is om daar te kunnen spelen.

De controleur was bij PSV op een zijspoor geraakt en wilde afgelopen zomer eigenlijk vertrekken uit Eindhoven. Gutiérrez bleef echter bij de Nederlandse topclub, al leek hij niet of nauwelijks in de plannen van trainer Roger Schmidt voor te komen. Mede door veel blessureleed in de selectie kreeg hij zijn kans, die met beide handen werd aangegrepen. Sinds november stond hij in de basis bij dertien officiële duels.

Goal van Guti tegen Jamaica? 5.5x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Domper voor PSV?

  • Kan je wel zeggen
  • Valt mee
810+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie