DONE DEAL: Heerenveen verlost Van Hooijdonk van Italiaanse bank

Foto: DONE DEAL: Heerenveen verlost Van Hooijdonk van Italiaanse bank

Sydney van Hooijdonk speelt de rest van het seizoen voor sc Heerenveen. De Friese club meldt dinsdagmiddag via de officiële kanalen dat de 21-jarige spits wordt gehuurd van Bologna.

De komst van Van Hooijdonk hing al een tijdje in de lucht. Heerenveen zocht deze transferwindow naar een concurrent voor Henk Veerman in de spits en kreeg al snel de Bredanaar in het vizier. Voor de Italianen ook gunstig om de Nederlandse aanvaller wedstrijdritme op te laten doen: in de Serie A komt de zoon van Pierre er nauwelijks aan te pas.

Van Hooijdonk doorliep de jeugdopleiding van NAC en maakte in de herfst van 2018 zijn debuut in de hoofdmacht. Hij kreeg gaandeweg steeds meer speeltijd en was vorig seizoen belangrijk voor de club met vijftien goals. Desondanks was hij niet altijd verzekerd van een basisplaats en besloot hij afgelopen zomer te vertrekken naar Bologna. Daar hield Van Hooijdonk voornamelijk de bank warm en mocht in slechts vier Serie A-duels kort invallen. Met de move naar het Abe Lenstra Stadion hoopt hij het aantal speelminuten op te vijzelen.

Meer keuzes voorin

Technisch manager Ferry de Haan is blij met het aantrekken van Van Hooijdonk. “Het is geen geheim dat we al langere tijd op zoek waren naar een spits. Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten”, klinkt het op de website van Heerenveen.

Denk je dat Heerenveen degradeert? Liefst 34x je inleg!

Goede zet van Heerenveen?

  • Zeker wel
  • Nah…
77+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie