‘Ajax-rebel te duur voor Feyenoord’

Foto: ‘Ajax-rebel te duur voor Feyenoord’

Feyenoord heeft zijn gewenste ‘multifunctionele middenvelder’ gevonden in de persoon van Jorrit Hendrix, die op huurbasis naar De Kuip komt (maar wel mét optie tot koop). De voormalige PSV-controleur was echter zeker niet de eerste keuze van de Rotterdammers.

Eerst meldden die zich immers bij sc Heerenveen voor Joey Veerman, maar de Volendammer koos voor een transfer naar het Philips Stadion van PSV. Vervolgens waagde technisch directeur Frank Arnesen een poging bij Vitesse-speler Riechedly Bazoer, maar ook hij bleek ‘onhaalbaar’.

De naam van Tonny Vilhena (FK Krasnodar, inmiddels Espanyol) werd eventjes genoemd, maar volgens Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad was ook Nemanja Gudelj in beeld in De Kuip. De journalist onthult: “Een voorzichtige poging bij de 30-jarige Servische international Nemanja Gudelj strandde vrijwel meteen, de speler die bij Sevilla nauwelijks in actie komt bleek financieel onhaalbaar.”

Ajax-conflict

Gudelj speelde tussen 2013 en 2015 bij AZ, om vervolgens naar de Johan Cruijff ArenA te transfereren. Daar was hij aanvankelijk basisspeler, maar toen coach Peter Bosz hem op de bank zette ging het mis. De Serviër gaf aan dat hij het niet ‘op kon brengen om reserve te zijn’ en forceerde een breuk.

Later legde hij in een interview met ELF Voetbal Magazine uit: “Er liepen enkele mensen rond binnen de club met wie ik een conflict had. Het stoorde me dat trainer Peter Bosz me geen uitleg gaf waarom hij me plotseling passeerde. Dat uitgerekend na een sterke serie wedstrijden van mijn kant. Hij zei alleen: dat is het beste voor het team. Daar kon ik weinig mee. Ik had liever gehoord wat ik kon doen om me terug te knokken in dat team. Ik ben iemand die nooit opgeeft en altijd doelen nastreeft. Had me gezegd wat ik moest verbeteren. Erg jammer dat het zo is gelopen. Vooral ook omdat de supporters van Ajax slechts de uitleg van één kant hoorden en geloofden…”

Verdien 2.10 keer je inleg als Sevilla van Osasuna wint!

Beter dan Hendrix?

  • Ja
  • Nee
768+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie