‘Ajax laat PSV én Feyenoord kansloos’

Foto: ‘Ajax laat PSV én Feyenoord kansloos’

Je zou best kunnen zeggen dat Ajax in het afgelopen Eredivisie-weekend orde op zaken heeft gesteld. De Amsterdammers speelden niet geweldig tegen PSV, maar dat was ook helemaal niet nodig om met 1-2 te winnen in het Philips Stadion.

Als gevolg van de topper van zondagmiddag ligt oefenmeester Roger Schmidt van de Eindhovenaren weer behoorlijk onder vuur… Want is men in de lichtstad van Nederland onder zijn leiding überhaupt wel in staat om een (hoofd)prijs te winnen? Aad de Mos denkt er het zijne van, vertelt hij in de podcast Twee Viertje met Aad, een samenwerking tussen SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com: “Het is altijd heel vervelend als je als trainer van PSV in een periode komt waarbij de grootste concurrent, dat is altijd Ajax, een fantastisch elftal heeft.”

‘Ajax is gewoon te rijk’

“Het is bijna onmogelijk voor Feyenoord en PSV om aan te sluiten zolang Ajax zoveel geld heeft en deze transfers kan doen die boven het budget van welke club dan ook uitkomen”, legt de oud-coach uit. “Ik heb het zelf meegemaakt in mijn periode bij PSV. Toen heeft het ook lang geduurd dat het elftal van Van Gaal, dat toen de Europacup 1 won, uit elkaar viel. Dan kan je weer boven komen. Het heeft te maken met de sterkte van je grootste concurrent en dat zal nog wel even zo blijven, dat is Ajax.”


Harken

Terug naar Schmidt, die nog altijd geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst. PSV ‘is bereid om te wachten’ en Valentijn Driessen schreef daar gisteren over in zijn column in De Telegraaf: “Het is te gek voor woorden dat PSV zich laat regisseren door Schmidt.” Wat vindt De Mos daarvan? “Het functioneert heel goed met die drie mensen (Schmidt, John de Jong, Toon Gerbrands, red.), maar je moet ook kijken of het elftal beter is gaan voetballen, of er verbeteringen zijn in het voetbal en in de ontwikkeling van de spelers. Ik denk dat het voetbal nog steeds harken is bij PSV, dat hebben we gezien tegen Telstar, dat hebben we gezien tegen Groningen, het is allemaal nét.”

‘Niet onder de indruk van PSV-voetbal’

Hij trekt een vergelijking: “Terwijl Ajax altijd ruim wint tegen een tegenstander die beduidend minder is, uitzonderingen daargelaten. Ik zie bij PSV geen vooruitgang in voetbal, ik zie ook geen ontwikkeling van een bepaald systeem, wat hij aangekondigd heeft. Het is het ene systeem na het andere systeem om te overleven.” Schmidt werd binnengehaald als een soort ‘wonderdokter’. Hebben we te maken met een overhypete trainer? “Ook in onderlinge duels met Feyenoord en Ajax, als je die wedstrijden van die drie clubs tegen elkaar afzet, heeft hij de minste punten gehaald. Ajax heeft in onderlinge duels 17 punten gehaald en hij slechts 3. Dat zegt wel iets over de ontwikkeling van het team en de sterkte van het team. Ik ben niet onder de indruk van het voetbal.”

Win 4.33 keer je inleg als PSV met ‘dat voetbal’ alsnog kampioen wordt!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige voetbaltrainer zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De vierde aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Ajax oppermachtig?

  • Ja
  • Nee
1181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie