Bas Nijhuis laat zijn licht schijnen op ‘zijlijn-moment’

Foto: Bas Nijhuis laat zijn licht schijnen op ‘zijlijn-moment’

In VI Vandaag heeft Bas Nijhuis gisteravond zijn mening gegeven over het nu al befaamde ‘zijlijn-moment’ uit PSVAjax (1-2), voorafgaand de winnende treffer van Noussair Mazraoui.

Omdat er niet genoeg bewijs was betreft het al dan niet over de zijlijn geraken van de bal, keurde de arbitrage het doelpunt niet af. “Hij (Danny Makkelie, red.) kan het op het veld sowieso niet zien. Er staat een assistent langs de zijlijn en hij maakt de beslissing. Hij staat op de zijlijn en kan als enige zien of de bal wel of niet buiten de lijn is. Je moet zo’n assistent prijzen voor zijn lef om door te laten spelen”, vertelt Nijhuis in de talkshow.

“Je kunt als assistent ook je vlag omhoog doen als de bal maar iets de lijn raakt”, gaat de Tukker verder. “Hij is zó overtuigd en dat maakt hem ook tot een goede assistent. Hij laat gewoon gaan.” Als Makkelie en co de goal wél hadden afgekeurd zou er net zoveel ophef over zijn, denkt Nijhuis. “Nu wordt het doelpunt afgekeurd en dan komt Ajax: geef mij het bewijs maar eens dat de bal uit is. Daarvoor heb je ook geen duidelijk bewijs, dus dat kan niet. Het is het advies van de assistent.”

Van Ginkel

Captain Marco van Ginkel van PSV foeterde nog direct na afloop, op ESPN: “Die bal is er toch gewoon overheen, of niet?! Je ziet toch dat-ie uit is? Schandalig. De VAR checkt dit toch? Je kan het zo toch al zien? Ik ben hier doodziek van..”

Wie pakt de titel? Waag je gok via bet365!

Dit was de juiste beslissing van Makkelie en co

  • Eens
  • Oneens
575+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie