‘Guus Til-achtige transfer Feyenoord’

Foto: ‘Guus Til-achtige transfer Feyenoord’

Na eerder al Guus Til wil Feyenoord deze maand ook nog Jorrit Hendrix op gaan pikken bij Spartak Moskou. Diens situatie in Rusland is vergelijkbaar met die van Til vorig seizoen, zo vertelt journalist David Sansun van Russia Football News aan FR12.

De teller van Hendrix staat dit seizoen pas op 22 optredens, waarvan vijf als basisspeler. “De sportief directeur die hem heeft aangetrokken stond niet op goede voet met de trainer. Hij zag in Hendrix een veelzijdige en goedkope optie, maar hij paste niet in de filosofie van de trainer. Inmiddels zijn ze allebei weg, maar ook bij de latere trainers kreeg Hendrix nooit de voorkeur.”

Sansun legt uit: “Hij heeft zijn kansen gehad, maar hij heeft nooit voldoende kunnen overtuigen om een basisplaats af te dwingen. Z’n prestaties waren niet uitzonderlijk goed of slecht, gewoon gemiddeld. Het voornaamste probleem is dat Hendrix niets uitzonderlijks toevoegt aan het team. In ieder geval niet genoeg om als buitenlander een plek in de selectie op te eisen.”

De Til-route

“De situatie is enigszins vergelijkbaar met die van Til”, vervolgt de journalist vanuit Rusland. “Het verschil is natuurlijk dat Til vijftien miljoen euro heeft gekost en Hendrix slechts vijf ton. Spartak ziet echter ook dat Til het nu goed doet. Het doel van de verhuur is daarom hetzelfde: net als bij Til hoopt de club dat Hendrix zijn vorm hervindt bij Feyenoord, zodat hij zich in de kijker speelt en Spartak zijn transfersom kan terugverdienen.” In Rotterdam moet de voormalig PSV’er vooral gaan fungeren als back-up achter Fredrik Aursnes.

Verdien 15 keer je inleg als Feyenoord de Conference League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jorrit Hendrix (@jorrithendrix)

Feyenoord moet voor Hendrix gaan

  • Eens
  • Oneens
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie