TRANSFERUURTJE: Ultieme Ajax-poging, Feyenoord-megatransfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ultieme Ajax-poging, Feyenoord-megatransfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland 

Vlak nadat hij de winnende goal had gemaakt tegen PSV bevestigde Noussair Mazraoui dat hij na dit seizoen transfervrij lijkt te gaan vertrekken bij Ajax. Maar hij is niet de enige, want ook spits Danilo Pereira opteert voor een zogenoemde Bosman-transfer: een vertrek na het aflopen van de verbintenis. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Het contract van de Braziliaan loopt na dit seizoen af.

Volgens Estadio Deportivo heeft Sevilla inmiddels al contact opgenomen met Feyenoord omtrent Marcos Senesi. Nu de transfer van Diego Carlos naar Newcastle United op handen is, willen de Andalusiërs razendsnel toeslaan in Rotterdam. De 23-jarige Argentijn wil graag naar Spanje verkassen, zo klinkt het.

Er lonkt een doorbraak in de onderhandelingen tussen Ajax en FC Barcelona over Nicolas Tagliafico. De Italiaanse transfergoeroe Rudy Galetti stelt dat er een nieuw bod op tafel ligt in Amsterdam. Het voorstel is nog altijd om Tagliafico op huurbasis naar Camp Nou te laten vertrekken, maar met een optie tot koop van zes tot zeven miljoen euro. Ook zou Alejandro Baldé in de deal betrokken moeten worden als ruilspeler. Baldé zou voor zes maanden naar Ajax gestuurd moeten worden.

Datzelfde Ajax gaat een ultieme poging wagen om Steven Bergwijn aan de selectie toe te voegen. Volgens clubwatcher Mike Verweij weigert directeur Marc Overmars de strijd op te geven. “Ze gaan nog een ultieme poging wagen voor Bergwijn, denk ik. Ze hebben toch wel signalen bij Spurs opgevangen dat hij nog op de nominatie staat om te vertrekken. Het bod moet dan wel ruim over de twintig miljoen heen.”

Buitenland

Memphis Depay dreigt een vervelende tweede seizoenshelft tegemoet te gaan bij FC Barcelona, want dat is volgens het dagblad Sport dicht bij de komst van Álvaro Morata. De spits van Juventus wordt vermoedelijk een half jaartje gehuurd door de Catalanen. Althans, volgens het bovengenoemde medium bevindt zaakwaarnemer Juanma López, die de belangen van de international van Spanje behartigt, zich momenteel in Turijn voor ‘topoverleg’ met de hoge heren van De Oude Dame.

Er lonkt een prachtige transfer voor Matthijs de Ligt. Volgens Duitse en Italiaanse bronnen is Bayern München serieus geïnteresseerd in de centrale verdediger van Juventus. Zaakwaarnemer Mino Raiola onthulde onlangs al dat De Ligt in 2019 bijna naar Zuid-Duitsland transfereerde, maar uiteindelijk koos hij voor Juventus als nieuwe club. Drie jaar later zou het alsnog tot een samenwerking kunnen komen. Bayern houdt er rekening mee dat Niklas Süle zijn aflopende contract vooralsnog niet wenst te verlengen en de naam van de oud-Ajacied circuleert nadrukkelijk.

Wint Juve van Verona? Win 1.57 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie zie jij wel vertrekken deze maand?

  • Mazraoui
  • Tagliafico
  • Beiden wel
  • Beiden niet
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie