“Daar heb ik me geweldig aan gestoord”

Foto: “Daar heb ik me geweldig aan gestoord”

Het was in de Eredivisie het weekend van de Topper, van keepersblunders én van oncollegiale acties. Dat constateerde analist Johan Derksen gisteren in VI Vandaag. Naast Cyriel Dessers van Feyenoord was ook Mike te Wierik (FC Groningen) de sjaak in de talkshow.

Te Wierik naaide Loïs Openda van Vitesse een vroege rode kaart aan met een stukje theater. “Waar ik me zo geweldig aan gestoord heb en Bas (Nijhuis, red.) zit hier nu”, opent Derksen. “Kijk, de oncollegiale houding van voetballers. Te Wierik heet die jongen geloof ik. Die geeft die Openda een raar duwtje. Die jongen heeft een domme actie, maar die slaat hem niet met zijn ellebogen. Die doet gewoon gewoon een reactietje zo. En dan gaat ‘ie liggen rollebollen en zo’n VAR ziet dat.”

René van der Gijp vult aan: “Tegenwoordig gaat het toch om hoe hard je slaat? En toch niet meer dat je hem slaat?” Derksen: “Hij raakt hem nauwelijks!” Arbiter Nijhuis legt uit: “Er wordt naar gekeken en het moet een duidelijke stoot zijn. Hier is de bal niet in de buurt en dan wordt er een stoot gegeven. En er wordt gekeken: is er een bepaalde brutaliteit in? Is het echt een stoot of een tik naar achteren?”


Antony

Wilfred Genee vergelijkt de situatie met Antony, die namens Ajax tegen Feyenoord eens een dreun uitdeelde aan Tyrell Malacia en wegkwam met slechts geel. “Antony was een ander verhaal. Die komt in het duel en de scheidsrechter (Dennis Higler, red.) fluit zelf ook”, verklaart Nijhuis. “Die vindt het geel en daar moet je aantonen dat er brutaliteit inzit. In dit grijze gebied krijg je dus een scheidsrechter die zegt dat het rood is, of het is geel. Dat is gewoon het verhaal. En hier had je dus een VAR die vindt dat geel genoeg is (voor Antony, red.). En die grijpt dus niet in.” Wel vindt Nijhuis dat zijn collega het best geel aan zowel Openda als Te Wierik had kunnen geven.

Reactie Te Wierik

Te Wierik zelf reageerde op het incident: “Is het een cadeautje? Het is vooral niet slim van Openda. Daarvoor hadden wel al een momentje waar de scheidsrechter bij kwam. En die zei: ’Niet meer doen.’ Voetbal is een contactsport. Ik deel ook wel eens een tik uit en dan moet je niet lopen mauwen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar even later komt de bal bij de zijlijn en zegt hij tegen mij: ’Don’t touch me.’ Dat mag hij vinden, maar ik ben verdediger en ik moet hem afstoppen. Hij is een van de beste spelers van Vitesse en bloedsnel. Ik vind hem een fantastische speler, ik heb ook niks tegen hem, maar ik moet daar wel kort zitten.”

Wedden op Groningen en/of Vitesse? De beste odds vind je hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
52+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
91+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
35+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
76+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
589+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
420+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
407+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
386+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
133+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
461+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
654+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
306+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
659+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
417+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1556+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie