Ophef rondom Eredivisierentree Wilfried Bony

Foto: Ophef rondom Eredivisierentree Wilfried Bony

Gisteravond kwam naar buiten dat NEC voor een enorme stunt wil gaan zorgen door Wilfried Bony terug te halen naar Nederland. De Ivoriaanse spits traint al mee in Nijmegen ne hoopt een contract in de wacht te slepen bij de rivaal van zijn oude liefde Vitesse.

In Gelderland zorgt het voor nogal wat ophef. Vandaag is er zelfs door NEC-fans een spandoek opgehangen bij De Goffert waarop de boodschap staat dat zij ‘Bony nooit in de driekleur van NEC hoeven te zien’. Het Vitesse-verleden van Daddy Cool zit hen dus nog altijd dwars.

W. BoNiet Welkom’

Tifo-groep Legio Noviamagum schrijft verder op Facebook: “Ieder met een beetje gevoel voor de club weet hoe dit zit. Waar zijn de zogenaamde cultuurbewakers binnen onze BVO? Is er dan niemand die het begrijpt? Even terug naar de feiten. Toen ‘kind van de club’ Navarone F. ons verliet, walgde ieder terecht van zijn actie. Zo ook walgen wij van het idee van Wilfried Bony in onze heilige driekleur. Diezelfde Wilfried Bony die zogenaamd onze kelen doorsneed bij het vieren van een doelpunt in de derby.”

“En ja, ook die Wilfried Bony maakte afgelopen oktober nog duidelijk dat hij, in aanloop van de derby, een vite$$enaar is. Een speler die zich in het verleden zo geprofileerd heeft, zal geen ondersteuning van ons krijgen. Wij kunnen ons niet identificeren met spelers als deze in ONS shirt”, vervolgt Legio Noviomagium. “Wij zullen Bony NOOIT accepteren in het heilige rood groen zwart. Zoek je heil bij die andere Gelderse Eredivisie-club, maar niet bij ons!”

Wilfried Bony

In de winter van 2011 pikte Vitesse Bony op bij Sparta Praag voor vier miljoen euro. Een transfer die fantastisch zou uitpakken: de Ivoriaan was in 77 officiële duels goed voor liefst 58 goals en achttien assists. Tweeënhalf jaar later verdiende hij een Premier League-transfer naar Swansea City voor zestien miljoen euro, om vervolgens voor het dubbele naar Manchester City te verkassen.

Die move pakte niet goed uit. Swansea nam de fysiek sterke spits terug, maar de oude glorietijden zouden niet herbeleefd worden. Na avonturen in het Midden-Oosten bij Al-Aravi en Ittihad zit Bony nu al ruim een jaar zonder club. Dat betekent niet dat hij compleet uit beeld is, want naast NEC zouden er nog meer clubs interesse in hem hebben, zo schreef onder andere Voetbal International al.

Wedden op Vitesse en/of NEC? Waag je voorspelling via bet365!

Zou Bony een versterking zijn voor NEC?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
140+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie