‘PSV bij voorbaat kansloos tegen Ajax’

Foto: ‘PSV bij voorbaat kansloos tegen Ajax’

Oefenmeester Roger Schmidt van PSV behaalt niet zo’n goede score in de Eredivisie-topduels: afgelopen zondagmiddag verloren de Eindhovenaren alweer, dit keer met 1-2 van Ajax. Maar is dat de Duitse trainer echter aan te rekenen? Of is de concurrent uit Amsterdam gewoon oppermachtig?

Bij het Algemeen Dagblad weet men dat iedereen in het Philips Stadion naar een nieuwe landstitel hunkert… “In zijn eerste seizoen bleef Schmidt daar ver bij vandaan. De achterstand op Ajax: 16 punten, veel te veel. Sinds zondag is de kans gegroeid dat zijn tweede jaar ook zonder schaal eindigt, maar zou hij daarmee dan falen? Iedere PSV-trainer coacht sinds 2018 in een landschap met veranderde verhoudingen. De derde PSV-titel in vijf jaar was in 2018 voor Ajax reden om te zeggen: genoeg nu! Wij gaan onze selectie vanaf nu écht inrichten naar onze financiële mogelijkheden. En niet half, zoals daarvoor.”

‘Je schiet in de lach’

“Pak een foto van het laatste kampioensteam van PSV erbij en je schiet haast in de lach bij de namen”, voegt de krant daaraan toe. “Kampioen met Schwaab, Isimat en Brenet in de defensie en Hendrix op het middenveld. Een team dat met 5-0 kon verliezen bij Willem II, maar daarmee wegkwam, omdat Ajax toch niet profiteerde. PSV werd in 2018 eerste met 39 tegengoals en Ajax tweede met 33. Nu leidt Ajax de competitie met 5 tegengoals.”

Het AD geeft rapportcijfers: “PSV toen, dat was een 6. Ajax een 5,5. Als PSV nu een 7 scoort, haalt Ajax als het moet een 7,5 en als ze er écht zin in hebben een 8. Haalt een andere trainer er meer uit dan Schmidt in de veranderde verhoudingen? Dat is maar zeer de vraag.”

Verdien 4.33 keer je inleg als PSV alsnog kampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ajax oppermachtig?

  • Ja…
  • Nee!
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie