‘Betaald voetbal rekent op coronameevaller’

Foto: ‘Betaald voetbal rekent op coronameevaller’

Vandaag zet de overheid de puntjes op de i met betrekking tot het OMT-advies over de maatregelen tegen het coronavirus. De voetbalstadions gaan sowieso open, maar het is nog eventjes de vraag of ze voor een derde óf twee derde gevuld mogen worden…

De Telegraaf weet in ieder geval: “Goed nieuws voor de voetbalsupporter. De lege stadions in het betaald voetbal zijn vanaf woensdag passé. In de traditioneel uitgelekte adviezen van het OMT is sprake van terugkeer van publiek bij buitenevenementen met een bezetting voor maximaal een derde. In het betaald voetbal zelf wordt gerekend op alweer een tweederde bezetting. Dat heeft Eredivisie CV-directeur Jan de Jong laten weten.”

Op dinsdagavond geven premier Mark Rutte en minister Kuipers van Volksgezondheid uitsluitsel: “Het lijkt erop dat om het aantal reisbewegingen te beperken in eerste instantie zonder uitsupporters gespeeld gaat worden.”

“Vanuit financieel oogpunt…”

En of dit tot één groot feest leidt in de voetballerij…? “Vanuit financieel oogpunt zijn de clubs zeker niet uit de brand geholpen met een onvolledige bezetting, is eerder in de coronacrisis al duidelijk geworden. Op deze manier blijven de inkomsten uit tickets en horeca achter bij wat is begroot.”

Het is en blijft echter een stapje in de juiste richting: “Sportief gezien is ook een onvolledige bezetting al een enorme vooruitgang ten opzichte van de huidige situatie. Spelers balen als een stekker van het voetballen voor lege tribunes. De teleurstelling daarover was extra groot, omdat eerder dit seizoen weer ouderwets met een volle bak gespeeld kon worden. De terugkeer naar de lege stadions viel daarna extra zwaar.”

Verdien 4.33 keer je inleg als PSV kampioen wordt!

Ben jij hier blij mee?

  • Ik wel
  • Ik niet
34+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie