VI noemt mogelijke opvolgers Jansen bij H’veen

Foto: VI noemt mogelijke opvolgers Jansen bij H’veen

Eredivisionist sc Heerenveen heeft maandag de beslissing genomen om Johnny Jansen op non-actief te zetten. De Friese club moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en dat levert een interessante zoektocht op.

Met Ole Tobiasen beschikt Heerenveen over een interim-trainer met ervaring. “Voor de lange termijn zal Ferry de Haan echter buiten de deur kijken”, weet Voetbal International. “Een logische naam is Kees van Wonderen, die eind vorig jaar bekendmaakte dat hij zijn aflopende contract bij Go Ahead Eagles niet gaat verlengen.”

Heerenveen heeft Van Wonderen al eerder gepolst om Jansen op te volgen. “Dat was echter in het scenario dat Jansen gewoon het seizoen zou afmaken”, zo weet het medium. “Inmiddels liggen de kaarten dus anders en is het de vraag of Heerenveen het wenselijk vindt bijna een half seizoen af te werken onder een tijdelijke trainer. Het zou daarom niet onlogisch zijn als De Haan nu al over wil gaan tot een permanente invulling van de trainerspositie.”

Tomasson

Ajax-assistent Mitchell van der Gaag is al doorgestreept als haalbare optie. “Wellicht komt Jon Dahl Tomasson nu in beeld. De Deen liet eind vorig jaar zijn contract bij Malmö FF aflopen en werd gelijk gelinkt aan Heerenveen. Navraag bij een van zijn zaakwaarnemers leerde dat er inderdaad contact was geweest met Nederlandse clubs. De Haan gaf destijds aan dat hij geen contact met Tomasson had gelegd, maar nu hij op korte termijn een trainer zoekt is de link snel gelegd”, aldus VI.

Heerenveen verloor de laatste vier wedstrijden. De nederlagen tegen Feyenoord en FC Twente waren nog logisch te noemen, maar de thuisnederlagen tegen Go Ahead Eagles (beker) en PEC Zwolle hebben er hard ingehakt. De Friezen staan tiende in de Eredivisie.

Wint Heerenveen zonder Jansen wel? Waag je gok via bet365!

Tomasson de ideale man?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
358+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie