Opvallend: Eredivisie-laagvlieger wilde stunten met komst Ihattaren

Foto: Opvallend: Eredivisie-laagvlieger wilde stunten met komst Ihattaren

Mohamed Ihattaren is bijna Ajacied. Fabrizio Romano meldt maandagmiddag dat Ajax en Juventus akkoord zijn over een huurdeal. 

De Telegraaf pakte vanmorgen al uit met een update. Volgens het dagblad waren er drie opties: een verhuurperiode van een half jaar, één van anderhalf seizoen óf een permanente overstap. Transferexpert Romano meent nu dat de definitieve transfer van de baan is. Hij zegt niet of het op een huuroverkomst gaat van een half jaar of anderhalf jaar, wel zouden de Amsterdammers sowieso een optie tot koop bedingen. 

Nu hoeft er nog maar één plooi worden gladgestreken: een persoonlijk akkoord tussen Ihattaren en Ajax. Dat lijkt echter geen groot issue te gaan worden. De 19-jarige Utrechter had al contact met Erik ten Hag en traint individueel met Gerald Vanenburg, die werkzaam is bij de koploper van de Eredivisie. 

UPDATE 17.00u

Ihattaren kan zich dus bijna speler van Ajax noemen, maar meerdere Nederlandse clubs waren in beeld. De aanvallende middenvelder en zijn management dachten naar verluidt eerst aan een zeer verrassende terugkeer bij PSV. De Eindhovenaren hadden geen interesse, FC Utrecht echter wel. De Domstedelingen stonden lange tijd op pole position en staken veel tijd en energie in de komst van Ihattaren. Op het laatste moment werden ze nog afgetroefd door Ajax.

Een andere verstaande Eredivisie-club hoopte in een eerder stadium te kunnen stunten met de komst van Ihattaren: Fortuna Sittard. Zij hebben goed contact met zaakwaarnemer Ali Dursun, die recent de taken van Mino Raiola overnam. Fortuna-aanvaller Mats Seuntjes wordt eveneens begeleid door Dursun, net als verdediger Mike van Beijnen.

“De optie-Ihattaren heeft bij ons inderdaad op tafel gelegen”, bevestigt technisch manager Sjoerd Ars aan Voetbal International. “En we hebben echt even gedacht dat er iets mogelijk was, mede dankzij onze banden met Ali. Maar toen meldden FC Utrecht en Ajax zich en wisten we dat de kans klein was dat Ihattaren voor ons zou kiezen. Ik geloof niet dat hij al ergens getekend heeft, maar ik denk dat de kans klein is dat hij straks voor Fortuna speelt”, sluit de oud-aanvaller glimlachend af.

Degradeert Fortuna dit seizoen? Bij een inleg van €100 pak je €157!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Was Fortuna een goede optie voor Ihattaren?

  • Jawel hoor
  • Nee joh!
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie