Aanklager neemt beslissing over Schmidt

Foto: Aanklager neemt beslissing over Schmidt

De 1-2 van Noussair Mazraoui voor Ajax tegen PSV in het Philips Stadion was natuurlijk behoorlijk discutabel, omdat de bal mogelijk over de zijlijn was geweest. De arbitrage keurde de goal echter toe (hetzij na enig beraad met de VAR) en na het laatste fluitsignaal was coach Roger Schmidt ziedend.

De Telegraaf schrijft nu: “PSV-trainer Roger Schmidt hoeft niet bang te zijn dat zijn uitspraken tijdens en na de verloren topper tegen Ajax (1-2) consequenties hebben. De aanklager betaald voetbal laat de uitlatingen van de Duitser onbestraft.”

Een woordvoerder van de KNVB laat weten: “De PSV-coach zat hoog in zijn emotie, maar hij heeft niet gescholden of iemand beledigd.”

Langs de zijlijn schreeuwde Schmidt al: “Geef die beker (schaal, red.) dan maar meteen vandaag aan Ajax!” Om daar na afloop van de partij aan toe te voegen: “Na zes wedstrijden tegen Ajax weet ik dat alle fiftyfifty-momenten hun kant opgaan. Dat is mijn gevoel. Dat gaat om kleine beslissingen, maar ook om grote zoals nu met die tweede goal.”

Schmidt versus Nijhuis

Vorig seizoen werd de Duitser wél geschorst na uitlatingen over Bas Nijhuis. Die verweet hij partijdigheid: “De scheidsrechter is er om de spelers te beschermen, hij moet eerlijk zijn. Het is nu de tweede keer dat ik dat zo voel. Daar ben ik niet blij mee. Hij deed het expres. Hij is niet professioneel met zijn werk bezig. Voor mij is dit honderd procent onprofessioneel.” Schmidt stelde nóóit meer met de arbiter te willen praten: “Het is me volstrekt duidelijk geworden dat we niet bij elkaar passen.”

Het kwam hem op een schorsing te staan, maar dat is dit keer dus niet het geval.

Verdien 4.33 als PSV alsnog kampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Terecht?

  • Ja
  • Nee
595+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie