‘Niet sportief van me, maar typerend dat we de bal buiten speelden’

Foto: ‘Niet sportief van me, maar typerend dat we de bal buiten speelden’

Gisteren deelde RKC de volgende dreun aan het zwalkende Fortuna Sittard uit door de degradatiekraker met 2-1 te winnen. Het stond al razendsnel 2-0 in Waalwijk, tot ergernis bij Sjors Ultee.

“Wat ik het meest typerend vond – en dat is misschien niet zo sportief om te zeggen – dat we in de eerste helft bij een blessure voor RKC de bal netjes uitspelen. Je speelt hier voor lijfsbehoud, je speelt om omhoog te komen. En RKC koos er zelf voor om door te spelen, ze verliezen de bal aan ons en wij schieten de bal uit… Dat heb ik als voorbeeld aangehaald: jongens, dat is hoe je hier speelt, om leuk mee te voetballen, om het leuk te maken voor RKC”, reageert Ultee bij ESPN.

De trainer mist ‘karakter’ bij Fortuna en hoopt op een offensieve versterking. “Als je kijkt naar onze aanval vandaag (zondag, red.): met Seuntjens hebben we een valse aanvaller, met Flemming hebben we een tien. En als je naar de bank kijkt, dan zitten daar vooral jongens die niet in de spits kunnen spelen, om het zo te zeggen. We hebben nog een weekje de tijd om aan te vullen, even afwachten wat erbij komt en dan de balans opmaken.”

Doordat hekkensluiter PEC Zwolle bezig is aan een opleving, is het verschil met Fortuna nu nog maar één punt. Op 5 februari wacht sc Heerenveen voor de Limburgers.

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via bet365!

Gaat Fortuna degraderen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
40+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie