Van der Vaart hekelt ‘kakzakkenvoetbal’ PSV

Foto: Van der Vaart hekelt ‘kakzakkenvoetbal’ PSV

Rafael van der Vaart is van mening dat er te veel wordt gesproken over het zijlijn-moment voorafgaand de 1-2 van Noussair Mazraoui, en juist te weinig over het beperkte voetbal dat PSV op de mat legde tegen Ajax.

“Ik snap dat je teleurgesteld bent, maar het stoort me dat ze af proberen te leiden van de verschrikkelijke manier waarop PSV deze wedstrijd is ingegaan”, opent Van der Vaart in Studio Voetbal. “PSV heeft kakzakkenvoetbal gespeeld en daarom hebben ze verloren. Ze speelden totaal niet om te winnen. Ajax was niet top en je had ze kunnen pakken.”


In of uit?

Over het moment aan de zijlijn zegt Ibrahim Afellay verder: “Op de wedstrijdbeelden kon je duidelijk zien dat hij over de zijlijn was. Als ze hadden beslist dat het geen doelpunt was geweest, had er dan iemand geklaagd? Ajax had dan misschien wel beklag gedaan, maar niet zo veel als nu. Negentig procent van de mensen die er op dat moment naar keek, zou zeggen dat hij over de lijn is.”

“Ik weet het niet. Ik heb het bewijs nog steeds niet gezien”, vult Pierre van Hooijdonk aan. “Daarmee bedoel ik het soort bewijs dat je bij doellijntechnologie tegenwoordig wel hebt. Het heeft er wel alle schijn van dat hij uit is. De grensrechter stond achter Daley Blind en kan het ook niet helemaal gezien hebben.”

Arno Vermeulen looft de arbitrage, onder leiding van Danny Makkelie, zelfs uitgebreid: “De arbitrage heeft het goed gedaan. Het gaat om honderd procent en dan is nu eenmaal de regel dat de VAR ervan af moet blijven. Dan kunnen we nu wel weer gaan klagen dat de regels niet kloppen, maar het is nu eenmaal het feit. Iedereen heeft het in principe goed gedaan. Je kunt de arbitrage niks verwijten.”

Verdien 2.25 keer je inleg als Ajax de nul houdt tegen Benfica!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

PSV speelde slecht

  • Eens
  • Oneens
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie