TRANSFERUURTJE: Ajax-leegloop, drama PSV, Feyenoord shopt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-leegloop, drama PSV, Feyenoord shopt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland 

Sinds gisteren weten we dat Cody Gakpo zijn handtekening gaat zetten onder een nieuw contract bij zijn werkgever PSV. Dat betekent echter pertinent niet dat de jonge aanvaller ook volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen is. We moeten de zet van de Eindhovenaren namelijk in een heel ander licht zien, weet De Telegraaf te vertellen. Gakpo zou zelfs al contact hebben gehad met Manchester City en Liverpool FC.

Nicolas Tagliafico wil vertrekken bij Ajax, al helemaal nu FC Barcelona zich officieel in Amsterdam heeft gemeld voor een huurtransfer. De Argentijn baalt als een stekker van zijn reserverol en ziet zijn kansen op een Argentijnse basisplaats tijdens het aankomende WK slinken. Zaakwaarnemers ruiken nu bloed: zo zou Frank Fabra gisteren al letterlijk op een presenteerblaadje aangeboden zijn bij directeur Marc Overmars. Fabra is een dertigjarige Colombiaan die nu nog onder contract staat bij Boca Juniors, in Argentinië. Daar speelt hij al sinds januari 2016, toen Boca hem voor een kleine twee miljoen euro oppikte uit zijn geboorteland.

Datzelfde Ajax won gisteren met 1-2 bij PSV dankzij een doelpunt van Noussair Mazraoui. De rechtsback glunderde dan ook na afloop, maar had ook slecht nieuws: hij gaat zijn contract vrijwel zeker niet verlengen. Derhalve zal de Marokkaan komende zomer transfervrij de deur uitlopen in Amsterdam. “Ik loop uit mijn contract, het is januari en ik heb nog niet bijgetekend, dus dan weet je wel waar het op uitdraait. Het is nooit helemaal uitgesloten, maar de kans op verlenging is nihil. Misschien vijf procent”, erkende Mazraoui bij ESPN. “Ik speel hier al zestien seizoenen. Het is een mooi moment om te vertrekken.”

Begin 2021 verruilde Jorrit Hendrix zijn grote liefde PSV voor Spartak Moskou. De 26-jarige Limburger mocht voor een vriendenprijsje van zo’n 500.000 euro vertrekken, maar tot dusver is zijn eerste buitenlandse avontuur nog geen heel groot succes. Vanaf dag één is de Limburger geen basisspeler geweest bij de Russen en mogelijk wordt het huwelijk deze maand nog al weer (tijdelijk) beëindigd. Feyenoord wil Hendrix namelijk voor anderhalf jaar huren, zo weet het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl.

Buitenland:

Wie níét terugkeert in de Eredivisie, is Christian Eriksen. Volgens De Telegraaf keert de Deen terug naar de Premier League en wel bij Brentford. De krant schrijft zondagavond op de eigen website: “Christian Eriksen gaat zo goed als zeker een contract tekenen bij het Londense Brentford. Hij wordt de grootste naam die de nummer veertien van de Premier League ooit in huis heeft gehad.”

En tot slot: Memphis Depay vertrekt mogelijk deze maand nog bij FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo sluit de Catalaanse topclub een bliksemtransfer van de Oranje-international niet uit. Trainer Xavi Hernández wil zich deze maand nog op enkele posities versterken. In een gesprek met de clubleiding heeft hij deze wens gecommuniceerd, maar dit heeft niet meteen een doorbraak opgeleverd. Dat heeft alles te maken met de beroerde financiële positie van FC Barcelona. Er moet eerst ruimte worden gemaakt door spelers te verkopen dan wel te verhuren. De Spaanse sportkrant noemt verschillende potentiële slachtoffers, waaronder Memphis.

Wint Barça de Europa League? De odd is 9.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Hendrix is een versterking voor Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
34+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
65+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
55+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
57+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
162+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
52+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
72+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
40+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
90+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
126+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
64+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
69+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
130+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
153+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
150+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
181+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
12+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
14:19
583+
‘Ajax wil aanval versterken met oude bekende’
14:02
84+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie