‘Frenkie sloeg met zijn vuist op de tafel’

Foto: ‘Frenkie sloeg met zijn vuist op de tafel’

FC Barcelona leek gisteren alwéér punten te gaan verspelen. Lang stond het 0-0 tegen Deportivo Alavés, totdat Frenkie de Jong in minuut 87 een voorzet van aanwinst Ferran Torres binnentikte. “Een wonder”, schrijft het dagblad Sport vandaag.

“Met zijn doelpunt groeide hij uit tot de held van Barcelona, dat opnieuw een wedstrijd speelde dat het niet mocht verliezen”, aldus de Catalaanse krant. “Net toen een overwinning uit het zicht begon te raken en de volgende teleurstelling zich aandiende, verscheen Frenkie de Jong op het toneel. Ja, de voetballer die de volgende stap moet zetten.”

Desondanks krijgt de Nederlander slechts een 5 als rapportcijfer: “De Jong sloeg met zijn vuist op de tafel om aan te tonen dat hij, ondanks dat hij geen geweldige wedstrijd speelde, unieke kwaliteiten heeft. Hij maakte het verschil, precies zoals zijn coach Xavi en de Barcelona-fans al heel lang van hem verlangden.”

Bij AS stelt men dat Barça ‘rampzalig’ voor de dag kwam: “Het spel nodigt niet uit tot optimisme. Tegen de verwachting in keerden De Jong, Jordi Alba en Sergiño Dest terug in de basis. Frenkie bleek zijn gewicht in goud waard. Met zijn doelpunt veegde hij de rommel onder het tapijt. Het is niet de dag om de spelers een aai over de bol te geven, het is de dag om te accepteren dat er veel dingen moeten veranderen.”

El Mundo Deportivo heeft het over een belangrijke morele boost: “Maar Xavi’s Barça maakte opnieuw een slechte indruk, waarna De Jong moest verschijnen toen de wedstrijd op zijn einde liep. Drie punten voor de Catalanen, meer dan verwacht. Er is nog veel werk voor de boeg.”

Champions League

Hoe je het ook wendt of keert, de Champions League-plekken komen dichterbij. AS: “De kou in Vitoria bevroor de ideeën van een onherkenbaar Barça, dat ondanks de overwinning niet blij mag zijn met de prestatie. Het lukte niet om Alavés pijn te doen. Tot de 87ste minuut, toen het de Blaugranas voor de eerste en enige keer lukte om de Baskische verdediging wisten te ontregelen. Een dodelijke pass van Ferran Torres stelde De Jong in staat om Pacheco te verslaan.”

Verdien 2.37 keer je inleg als Barça van Atlético Madrid wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Spel nog steeds rampzalig?

  • Ja…
  • Nee!
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie