RKC duwt Fortuna dieper in degradatiezorgen

In de strijd om lijfsbehoud heeft RKC Waalwijk zondagavond goede zaken gedaan. De Brabanders wonnen in eigen stadion met 2-1 van Fortuna Sittard, dat daardoor juist verder in de problemen raakt.

RKC begon de avond als nummer veertien met negentien punten, waar Fortuna zeventiende staat met dertien punten. Het elftal van Sjors Ultee wist dus dat het moest winnen om in de buurt te blijven van de Waalwijkers, maar de eerste helft verliep dramatisch voor de bezoekers. Het was zelfs een wonder dat het ‘maar’ 2-0 stond bij rust.

Al na anderhalve minuut had RKC een voorsprong te pakken. Justin Lonwijk leverde de bal knullig in bij Juriën Gaari, die de fout meteen afstrafte: 1-0. Michiel Kramer, die zijn tweehonderdste Eredivisie-wedstrijd speelde, zorgde binnen twintig minuten zelfs voor een verdubbeling van de score.

RKC kreeg volop kansen om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Zelfs een monsterscore hing in de lucht, maar de ploeg van Joseph Oosting liet na om een goal of vijf te maken. Fortuna bleef daardoor in leven en zeker omdat het 25 minuten voor tijd de marge verkleinde. Mats Seuntjens versierde een penalty en schoot deze zelf binnen: 2-1.

Ondanks een slotoffensief van Fortuna werd er niet meer gescoord. RKC doet derhalve een grote stap richting lijfsbehoud, waar de Limburgers vooral naar Willem II (vijftiende) en Sparta Rotterdam (zestiende) moet kijken om zich te handhaven.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Juriën Gaari, 2-0 (19′) Michiel Kramer, 2-1 (65′) Mats Seuntjens (strafschop)

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via bet365!