Ten Hag waarschuwt Ajax na zege bij PSV

Foto: Ten Hag waarschuwt Ajax na zege bij PSV

Ajax mag zich weer koploper van Nederland noemen dankzij een 1-2 overwinning bij PSV. Voor de winterstop verspeelde de club relatief veel punten, maar trainer Erik Hag rekent in 2022 op de juiste mindset.

“Er is nog een lange weg te gaan”, reageerde Ten Hag zondag op de persconferentie. “We moeten ons realiseren dat we altijd met deze energie en spirit moeten spelen, want in de Eredivisie kan je weinig misstappen veroorloven. Zowel Ajax als PSV wint immers normaal gesproken zijn wedstrijden.”

“We moeten zorgen dat we het stuur in handen houden. Dat heeft alles te maken met de houding van de ploeg en de manier waarop wij het beleven”, vervolgde Ten Hag zijn verhaal. “Dat betekent dat je iedere wedstrijd ‘aan’ moet staan. Dat is op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de spelers zelf: zij moeten de honger hebben om titels binnen te halen.”

Daar voegt de trainer van Ajax aan toe: “Als je kampioen wil worden moet je alle wedstrijden ‘aan’ staan, want gelijkspelen is ook verliezen en dan loop je uiteindelijk achter de feiten aan. Dat hebben we in een fase gehad en nu hebben we het weer in eigen hand. Dat moet zo blijven.” Angst is er niet. “Wij hebben heel veel spelers die de ervaring hebben hoe je titels binnenhaalt. Zij zullen de minder ervaren spelers er zeker op wijzen wat daarvoor nodig is.”

Ajax komt volgende week niet in actie door interlandvoetbal. De ploeg van Ten Hag hervat de Eredivisie op zondag 6 februari thuis tegen Heracles Almelo, één van de clubs waar men voor de winterstop punten tegen verspeelde.

Ajax landskampioen? Waag je gok via bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wie pakt de titel?

  • Ajax
  • PSV
  • Een andere club
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie