Ziyech beslissend met magistrale goal, Bayern haalt uit

Chelsea heeft zondag geen nieuwe misstap gemaakt in de Engelse Premier League. De huidige nummer drie won de Londense derby tegen Tottenham Hotspur met 2-0.

Halverwege stond het nog 0-0 op Stamford Bridge. Harry Kane kreeg de bal weliswaar tussen de palen, maar had de pech dat zijn treffer werd geannuleerd vanwege een vermeende overtreding op Thiago Silva. Een controversiële beslissing van de arbitrage van dienst. Aan de andere kant waren de beste kansen voor Romelu Lukaku en Callum Hudson-Odoi.

Vroeg in de tweede helft nam Chelsea alsnog de leiding. Hakim Ziyech kreeg de bal buiten het strafschopgebied aangespeeld, kapte naar binnen en plaatste de bal heerlijk in de verre bovenhoek: 1-0. Tottenham Hotspur kreeg acht minuten later ook de tweede goal om de oren via de Braziliaanse verdediger Thiago Silva, die een strafschop met het hoofd verlengde.

Chelsea loopt door deze overwinning geen nieuwe schade op. Tottenham, waar Steven Bergwijn in de basis begon, staat zevende.

Bundesliga: Bayern München maakt geen fout

Bayern München heeft de marge van zes punten op Borussia Dortmund weten te herstellen. De Duitse grootmacht maakte zondag geen fout in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC: 1-4.

Corentin Tolisso dacht al in de tweede minuut de 0-1 te maken, maar de VAR gooide roet in het eten door buitenspel te constateren. In de 25ste minuut kreeg de Fransman alsnog groen licht na doelman Alexander Schwolow andermaal te hebben gepasseerd.

Thomas Müller zorgde kort voor rust voor een comfortabelere voorsprong in het Olympiastadion in Berlijn. Leroy Sané en Serge Gnabry voerden de voorsprong op naar 0-4. Oud-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp redde de eer voor de thuisploeg. Vlak voor tijd werd de 1-5 van Sané afgekeurd.

Wedden op buitenlands topvoetbal? Waag je gok!

Gaat Ziyech dan toch slagen bij Chelsea?