Omstreden Ajax-treffer beslist clash met PSV

Ajax heeft de koppositie zondagmiddag overgenomen van PSV. De Amsterdammers wonnen dankzij een discutabel moment met 1-2 bij de Eindhovenaren.

PSV begon de middag met één punt voorsprong op Ajax. Om de landstitel in eigen hand te houden moest het elftal van trainer Erik ten Hag dus winnen in Eindhoven. PSV liet Ajax voor rust dan ook het spel maken, maar dat leverde weinig tot geen vuurwerk op. Buiten een kans voor Steven Berghuis, zijn vrije trap krulde verrassend tegen de lat, gebeurde er bar weinig in deze Eredivisie-topper.

Ajax ging alsnog met een voorsprong de rust in. Brian Brobbey liep in de eerste helft een blessure op, maar werd niet meteen vervangen door de technische staf en dat pakte uitstekend uit. Met zijn allerlaatste krachtsinspanning kopte de leipzig van RB Leipzig een voorzet van Dusan Tadic, net als in Utrecht, tegen de touwen: 0-1. Het doelpunt vieren zat er door de pijn echter niet in.

Gelijkmaker

In de tweede helft herstelde PSV de schade. Jurriën Timber beging een spaarzame fout door de bal in te leveren. Cody Gakpo bediende vervolgens Joey Veerman, die op zijn beurt Mario Götze bereikte. De Duitser scoorde een week geleden pas zijn eerste competitietreffer van het seizoen, maar bewees zijn waarde voor PSV door de 1-1 achter doelman Remko Pasveer te schieten.

Omstreden 1-2

In de 74ste minuut ontstond een controversieel moment. Noussair Mazraoui schoot de bal op schitterende wijze tegen de touwen, maar kort daarvoor leek Daley Blind de bal pas te raken nadat de bal de zijlijn passeerde. De arbitrage op het veld greep echter niet in, waar de VAR na lang wikken en wegen niet ingreep. Tot onbegrip van alles en iedereen aan PSV-zijde bleef de 1-2 dus staan. Daarmee werd deze topper beslist.

Scoreverloop: 0-1 (34′) Brian Brobbey, 1-1 (53′) Mario Götze, 1-2 (74′) Noussair Mazraoui

Wie pakt de titel? Waag je gok via bet365!