Heracles en Go Ahead in evenwicht in Overijsselse derby

De Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In het Erve Asito speelden zij met 1-1 gelijk.

Heracles begon uitstekend aan deze wedstrijd. Het elftal van Frank Wormuth speelde binnen tien minuten drie kansen bij elkaar, maar Go Ahead overleefde deze storm. Zowel Kaj Sierhuis (naast), Orestis Kiomourtzoglou (over) en Bilal Basacikoglu (redding Andries Noppert) slaagde er niet in om de ban te breken.

Ook daarna bleef Heracles dreigend. Luca de La Torre stuitte nog op doelman Noppert, maar de treffer kon niet uitblijven en in de 32ste minuut was het dan ook raak. Giacomo Quagliata bereikte Sierhuis, die Joris Kramer omspeelde en vervolgens geen fout maakte: 1-0.

Go Ahead Eagles wist in de tweede helft langszij te komen. Isac Lindberg, die in de eerste helft al eens gevaarlijk werd, mocht één op één met Janis Blaswich af en de Go Ahead-spits maakte het goed af. Vlak voor tijd werd het ook nog bijna 1-2, maar Iñigo Córdoba schoot naast.

Scoreverloop: 1-0 (32′) Kaj Sierhuis, 1-1 (73′) Isac Lindberg

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via bet365!