Feyenoord komt achterstand te boven en wint ruim van NEC

Foto: Feyenoord komt achterstand te boven en wint ruim van NEC

Voor Feyenoord stond er best wat druk op het duel in De Goffert. De Rotterdammers verloren immers drie van hun laatste vier officiële duels en dus was winst broodnodig. Op de vleugels kregen Reiss Nelson en Alireza Jahanbakhsh de voorkeur. De van een blessure teruggekeerde Luis Sinisterra en aankoop Patrik Walemark begonnen op de bank. NEC is in een uitstekende vorm en hoopte de goede lijn door te trekken. De ploeg van Arne Slot had echter al snel het initiatief, al kwamen de gastheren er in het eerste bedrijf geregeld gevaarlijk uit.

Dat resulteerde in de 1-0 na zeventien minuten. Lutsharel Geertruida kopte niet goed weg en Orkun Kökcü liet zich aftroeven door Lasse Schöne. De oud-Ajacied haalde vervolgens uit in de korte hoek en trof doel. Feyenoord ging op jacht naar de gelijkmaker, maar stuitte meerdere keren op NEC-doelman Matthijs Branderhorst. Geertruida liet de grootste kans liggen door vrij voor het doel naast te koppen. Justin Bijlow moest in de enerverende eerste helft optreden met een zweefduik op de inzet van Elayis Tavsan. 

Penaltymomenten

Na een overtreding van Magnus Mattsson op Jahanbakhsh kreeg de ploeg van Arne Slot een strafschop na ruim een half uur spelen. Kökcü plaatste de bal droogjes in de hoek: 1-1. Aan de andere kant ook een belangrijk moment voor opnieuw Tavsan. De Rotterdamse aanvaller snelde richting de vijandelijk goal en kreeg uiteindelijk geen kans door een licht duwtje van Gernot Trauner. Geen strafschop besliste Pol van Boekel, een moment waarbij de stadionclub goed weg kwam. De VAR besloot ook niet in te grijpen.

Feyenoord loopt uit

In de tweede helft drukte Feyenoord verder door en kwam NEC er steeds minder uit, wat het schouwspel minder interessant maakte. Weer was het Kökcü die belangrijk was: dit keer met een geplaatste schuiver. De marge werd vervolgens vergroot door uitgerekend Jahanbakhsh. De rechtervleugelaanvaller was al weken op zoek naar weer een goal en maakte knap de 1-3. In de slotfase nam de frustratie toe bij Iván Márquez, die een slaande beweging naar invaller Cyriel Dessers maakte. Na ingrijpen van de VAR. Kreeg de Spaanse verdediger rood.

Het slotakkoord was voor Guus Til, die knap binnenkopte na een voorzet van Jens Toornstra. Zo wint Feyenoord toch betrekkelijk eenvoudig van NEC, dat de goede reeks gestopt ziet worden. Feyenoord doet goede zaken, nadat eerder Vitesse en AZ dit weekend al punten lieten liggen.

Scoreverloop: 1-0 (17′) L.Schöne, 1-1 (32′) O.Kökcü (pen.), 1-2 (53′) O.Kökcü, 1-3 (64′) A.Jahanbakhsh, 1-4 (90+1′) G.Til

Sterk optreden van Feyenoord?

  • Ja, was prima
  • Vind toch van niet..
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
13+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
4+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
37+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
47+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
17+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
47+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
417+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
487+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
203+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
13+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
362+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
200+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
557+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
57+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
615+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
56+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
271+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
144+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
79+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie