TRANSFERUURTJE: Droomtransfer Àlvarez, geen Bazoer voor PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Droomtransfer Àlvarez, geen Bazoer voor PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland 

Edson Álvarez mag zich opmaken voor een mooie transfer. De verdedigende middenvelder van Ajax was een tijdje geleden nog dicht bij een transfer naar Valencia omdat hij in Amsterdam niet aan spelen toe kwam. Inmiddels is de Mexciaan een belangrijk onderdeel van het team van Erik ten Hag. Dat leidt er toe dat Chelsea volgens Britse media een oogje heeft laten vallen op de international. Hoeveel The Blues willen betalen aan Ajax, is onbekend. De Engelse grootmacht stuurt de komende maanden scouts naar Amsterdam om Álvarez nader te bekijken en mogelijk over te gaan op een bod in aankomende zomer. 

PSV is nog steeds op zoek naar een centrale verdediger. De Eindhovenaren verloren André Ramalho voor langere tijd aan een blessure en zijn sinds dien op zoek naar een tijdelijke vervanger voor de ervaren Braziliaan. Riechedly Bazoer werd de afgelopen maanden een aantal keer genoemd, maar volgens het Eindhovens Dagblad is de middenvelder annex verdediger van Vitesse geen prioriteit in deze winterstop. Dat opent mogelijk weer de deuren voor een transfer aan het einde van het seizoen. Bazoer heeft nog een contract tot deze zomer en mag dus een voorcontract tekenen bij een andere club. 

Danilo heeft het lastig bij Ajax. Het contract van de spits loopt tot het einde van dit seizoen en met Brian Brobbey is er onlangs een nieuwe concurrent bijgekomen voor de Braziliaanse spits. Het ziet er naar uit dat zijn tijd in Amsterdam ten einde loopt. Als het aan Fenerbahçe ligt, komt daar deze week nog verandering in. De Turkse topploeg zou de Braziliaanse spits het liefst deze transferperiode nog overnemen, zo valt te lezen in Turkse media. 

Buitenland 

Christian Eriksen was ineens op het trainingsveld van Ajax te bewonderen. De 29-jarige aanvallende middenvelder wilde graag in groepsverband trainen om zichzelf alvast klaar te stomen voor de volgende club in zijn carrière. Dat wordt Ajax niet, was al eerder bekend. Volgens Engelse media zal Eriksen de komende 72 uur zijn transfer naar Brentford FC afronden. De nummer veertien van de Premier League wordt al langer in verband gebracht met de Deens international, die ook terug zou kunnen keren bij Tottenham Hotspur.

PSV hoopte Nathaniel Phillips op huurbasis over te kunnen nemen van Liverpool. De Engelsen zagen dat echter niet zitten en azen op een definitieve transfer van de 24-jarige verdediger. De vraagprijs van 12 miljoen euro was PSV misschien te gortig, voor Watford en West Ham United zouden die transfersom geen probleem vinden en azen op de komst van de centrale verdediger. 

Alvarez naar Chelsea?

  • Goed idee
  • Geen goed idee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:50
5+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
6+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
15+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
65+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
56+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
125+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
98+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
184+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
180+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
324+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
18+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
17+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
143+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
34+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
239+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
191+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
232+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
95+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
969+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
42+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie