‘Bekerdoelpunten Danilo zorgen voor toptransfer’

Foto: ‘Bekerdoelpunten Danilo zorgen voor toptransfer’

Ajax haalde onlangs Brian Brobbey terug naar de Johan Cruijff ArenA. De 19-jarige aanvaller begon meteen in de basisopstelling van Erik ten Hag. Dat was een pijnlijk moment voor Danilo Pereira. Voor de Braziliaanse spits lijken speelminuten de komende seizoenshelft verder weg dan ooit, helemaal wanner Sébastien Haller terugkeert van de Afrika Cup. 

Danilo kreeg echter wel een kans van Ten Hag. In het bekerduel met Excelsior Maassluis stond de Braziliaan in de punt van de aanval. De spits beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet: met vier doelpunten had Danilo een belangrijk aandeel in de 9-0 overwinning van de ploeg op de Tweede Divisionist. 

Danilo 

Die doelpunten leveren Danilo waarschijnlijk geen basisplaats op in de komende Topper tegen PSV. Wel staat vast dat de spits zich weer in de spotlight heeft geschoten. Volgens Turkse media in zulke mate dat Fenerbahçe de naam van de Braziliaan hoog op hun verlanglijst hebben gezet. Volgens Turkse media zal er ‘een kleine transfersom’ geboden worden om de spits uit zijn Ajax-lijden te verlossen. 

Danilo maakte vorig seizoen vooral in de eerste seizoenshelft veel indruk als huurspeler van FC Twente. Na het vertrek van Brobbey aan het begin van dit seizoen kreeg de Braziliaan de kans als tweede spits van de Amsterdammers, maar kon de verwachtingen dus niet waarmaken – anders was Brobbey immers niet gehaald. 

Op het moment dat Ajax nog een transfersom wil overhouden aan de Braziliaan, die voor twee miljoen euro werd overgenomen van Santos, zal het de komende week nog zaken moeten doen met Fenerbahçe. De spits is vrij om met de Turkse topper in gesprek te gaan voor een contract dat begin volgend seizoen ingaat. 

Ajax wint van PSV? Jij pakt 1,9x je winst!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Goede stap voor Danilo?

  • Ja
  • Nee
559+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie