‘Ik ben boos op Openda’

Foto: ‘Ik ben boos op Openda’

Had FC Groningen ook van Vitesse gewonnen als Loïs Openda niet met rood van het veld gestuurd was? Misschien wel, maar dan was het nóóit zo makkelijk geworden. Na het laatste fluitsignaal was oefenmeester Thomas Letsch dan ook boos op zijn topschutter.

Het werd 1-3 in de GelreDome en na afloop meldde de Duitser zich voor de camera van ESPN: “Ik ben boos op hem, dit moet hij niet doen. Dit is gewoon een rode kaart, de beweging is voldoende. Hij moet hier slimmer mee omgaan.”

Maar… stelde Mike te Wierik (het slachtoffer van Openda) zich niet een beetje aan? “Ik wil de tegenstander niets verwijten. Openda moet beter weten. Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik spreek met al mijn spelers. Ook met Openda. Dat zal ik van de week doen. Het is niet de eerste keer, hè. Tegen Dundalk overkwam hem dit ook. Dat mag hem simpelweg niet overkomen. Met tien was het lastig. Dat neem ik Openda kwalijk, ja.”

0-0-wedstrijd

Vóór de uitsluiting van de Belg was het volgens Letsch een ‘typische 0-0-wedstrijd’: “Daarna had je dat geval met Openda en bij die 0-1 verdedigden we slecht. In de tweede helft deden we het met een man minder gewoon goed, we zetten druk naar voren. Maar de 0-2 was weer een fout en de 0-3 natuurlijk helemaal. Dit is zonde, dit voelt als onnodig.”

Danilho Doekhi zei het moment niet gezien te hebben: “Maar een slag met de ellenboog is niet slim. Die rode kaart was het omslagpunt. Dit is erg zonde, want we zaten in een flow.”

Verdien 3.25 keer je inleg als Vitesse in de Conference League van Rapid Wien wint!

Snap jij zijn boosheid?

  • Ik wel
  • Ik niet
171+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie