PSV denkt maar aan één ding: wraak op Ajax

Foto: PSV denkt maar aan één ding: wraak op Ajax

Eerder dit seizoen werd PSV compleet afgedroogd in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax: het werd maar liefst 5-0 (!) voor de Amsterdammers. Dat de Eindhovenaren op zondagmiddag uit zijn op revanche lijdt eigenlijk geen twijfel.

Armando Obispo verwoordde het na de 0-1 zege van zijn ploeg op FC Groningen als volgt: “Of we revanchegevoelens hebben? Uiteraard.” Oefenmeester Roger Schmidt gooide het op zijn persconferentie in aanloop naar de kraker over een andere boeg, hij complimenteerde de tegenstander juist: “We weten dat we zondag spelen tegen een zeer goed team. Ze hebben zich de laatste jaren goed ontwikkeld. Ze zijn een goed voorbeeld van hoe je als club je kan verbeteren, hoe je je budget goed kan gebruiken. Ajax is een goed voorbeeld in Europa voor de ontwikkeling als club. We weten dus dat het een lastige wedstrijd gaat worden.”

Underdog?

De Duitser wrong zich in de rol van underdog: “Ze hebben ervaren leiders, jonge buitenlanders en spelers uit de eigen opleiding. En ze spelen al een paar jaar samen. Dat is een voordeel. Maar je hebt altijd een kans, alles is mogelijk. Je moet er vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal staan, veel lopen, veel strijden, lijden. Dan hebben we een kans te winnen.”


Zijn tegenhanger Erik ten Hag richtte zich op de eerdere uitslagen tegen PSV (0-4 in de Johan Cruijff Schaal, 5-0 in de Eredivisie): “Er zijn altijd bepaalde punten die je daaruit meeneemt. Dat doe je elke wedstrijd. Je maakt een plan, gebaseerd op je eigen kracht, maar ook het camoufleren van je zwaktes en het neutraliseren van de kracht van de tegenstander. Daar hou je rekening mee en daar probeer je op een bepaalde manier op in te spelen.” Maar… “We moeten er niet over praten maar het zondag laten zien. Wij, en zeker de spelers kijken uit naar dit soort uitdagingen.”

Zonder Veerman, met Zahavi

Ajax begint hoogstwaarschijnlijk met de gebruikelijke elf namen (Sébastien Haller is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup), maar de verwachting was eigenlijk dat Joey Veerman in de basis zou beginnen bij PSV. Aad de Mos zei in onze podcast Twee Viertje met Aad: “Ja, het is de uitgelezen kans voor hem om te debuteren, zeker op een viermansmiddenveld zou hij heel goed uit de voeten kunnen, dat is zijn kans.” Het lijkt er echter sterk op dat Schmidt voor Marco van Ginkel kiest.


Ook Eran Zahavi staat vermoedelijk ‘gewoon’ in de basis bij PSV. De vrouw en kinderen van de Israëliër werden een paar maanden geleden het slachtoffer van een brute roofoverval en het was eventjes de vraag of ze niet halsoverkop uit ons land zouden vertrekken. De ervaren spits lijkt het seizoen echter af te maken in de lichtstad van Nederland. Schmidt: “Over de fitheid van Eran hoef ik me geen zorgen te maken. Ik weet dat hij alles in het werk heeft gesteld, maar ook echt alles. Daar hoef je bij hem nooit over in te zitten. We nemen zondag de beslissing.” ‘Pechvogel’ Maximiliano Romero is er door een blessure sowieso niet bij.

Tips Aad de Mos

Maar… wat wordt het morgen? Wint PSV, dan loopt het uit op Ajax, dat is een zekerheidje. De Mos: “Dan zitten ze in ieder geval twee weken aan te hikken tegen vier punten achterstand. Maar dat zie ik niet gebeuren, ik zie de wedstrijd eindigen in gelijkspel (3.80).”


Kan de Haagse oud-voetbaltrainer ook wat doelpuntenmakers voorspellen? Brian Brobbey (2.75)? “Ik ben geen groot fan van Brobbey. Ik wil het wel eens zien in de grote wedstrijden tegen PSV. De twee goals die hij maakte (tegen FC Utrecht, red.) hadden wij ook gemaakt.” Cody Gakpo (4.00) dan? “Gakpo is altijd een vastigheid die gevaarlijk is!”

Verwachte opstelling PSV: Drommel; Teze, Boscagli, Obispo, Mauro; Gutiérrez, Van Ginkel; Doan, Götze, Gakpo en Zahavi.

Verwachte opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Brobbey en Tadic.

Odds bij bet365: PSV 3.50, gelijkspel 3.80, Ajax 1.95

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wat denk jij?

  • PSV wint
  • Ajax wint
  • Dit wordt een gelijkspel
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:00
1+
Dit zijn de opstellingen van Twente en Almere City
17:23
25+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
556+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
8+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
257+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
158+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
86+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
97+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
12+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
164+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
421+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
181+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
187+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
60+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8208+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
978+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
111+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
173+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
161+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
202+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie