PEC Zwolle verrast vriend en vijand in Friesland

Foto: PEC Zwolle verrast vriend en vijand in Friesland

PEC Zwolle heeft op zaterdagavond vriend en vijand verrast door van sc Heerenveen te winnen in het Abe Lenstra Stadion. De Eredivisie-hekkensluiter en gedoodverfde degradant won met 0-1 door een doelpunt van aanvoerder Bram van Polen.

Na een dramatische eerste seizoenshelft leek PEC al dood en begraven, maar de laatste tijd laten de Zwollenaren weer tekenen van leven zien. Vorige week werd het noodlijdende Willem II al het nakijken gegeven in het MAC³PARK stadion en vandaag was het de beurt aan Heerenveen om het onderspit te delven tegen de mannen van oefenmeester Dick Schreuder.

Al vrij snel in de wedstrijd kwam PEC op voorsprong via een door Van Polen benutte strafschop, die gegeven werd na hands van Rami Kaib. Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker en Siem de Jong was daar na ongeveer een half uurtje spelen dichtbij. Hij kreeg de bal van Tibor Halilovic en schudde een geweldige aanname uit zijn mouw; waarna hij de lat raakte. Aan de andere kant van het veld kreeg Oussama Darfalou een goede mogelijkheid, maar hij liet het na om Heerenveen-goalie Xavier Mous echt in de problemen te brengen.

Driedubbele wissel

De coach van de Friezen (Johnny Jansen) greep in en na de rust bleven Kaib, Anthony Musaba en Anas Tahiri achter in de kleedkamer. Dat kwam het spel van Heerenveen niet bepaald ten goede en het was PEC dat er bijna 0-2 van maakte, maar weer stuitte Darfalou op Mous. Er werd nog een doelpunt van Gervane Kastaneer afgekeurd en daar bleef het bij!

Scoreverloop: 0-1 (11′) B. van Polen

Op wedstrijden van PEC en/of Heerenveen inzetten doe je bij bet365!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie