Twente mist Unnerstall tegen Willem II

Foto: Twente mist Unnerstall tegen Willem II

FC Twente moet het vandaag tegen Willem II stellen zonder zijn eerste doelverdediger Lars Unnerstall, die met een lichte blessure kampt. Ook Jesse Bosch is op zaterdagavond niet van de partij bij de Tukkers van oefenmeester Ron Jans.

Op zijn persconferentie kreeg de coach de vraag wat er in Tilburg anders moest dan tegen AZ in de beker (1-2 verlies). Zijn antwoord? “Het resultaat. De eerste helft zijn we bijna niet over de middenlijn geweest. Dat wilden we helemaal niet. De tweede helft hebben we meer strijd geleverd en meer weerstand kunnen bieden. AZ is één van de ploegen in de Eredivisie die als ze goed zijn, en dat waren ze, in balbezit de tegenstander in bedwang kan houden. Dan lopen we achter de bal aan. En als we hem hadden, waren ze heel goed in het veroveren.”

“Maar Willem II is lang niet zo sterk als AZ”, ging Jans verder. “We willen niet alleen zeggen dat we naar voren toe willen voetballen, maar dat ook echt doen. Willem II een hele andere tegenstander en het wordt een hele andere wedstrijd dan tegen AZ.”

‘Anders heb ik je niet nodig!’

De Tilburgers zitten overigens in een flinke dip, beaamde ook coach Fred Grim. Hij vertelde zijn spelers op scherp gezet te hebben: “Het is de taak van de staf om de focus op voetbal te houden. Dat lukt prima, en dat is ook nodig. Dat heb ik vandaag ook extra benadrukt richting de spelers. Als je niet 100 procent gefocust bent op Willem II en met je hoofd elders zit, dan heb ik je dit weekend niet nodig.”

Willem II wil nog wat doen op de winterse transfermarkt: “We hebben gezegd dat we ons in iedere linie willen versterken, en dat gaat ook echt gebeuren. Dan weet je dus ook dat je niet met een selectie van dertig spelers of meer kunt gaan werken.”

Wat denk jij?

  • Willem II wint
  • Twente wint
  • Dit wordt gelijk
24+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie