‘Ruildeal tussen Ajax en Barcelona’

Foto: ‘Ruildeal tussen Ajax en Barcelona’

FC Barcelona heeft door de precaire financiële situatie in Catalonië alle moeite van de wereld om spelers vast te leggen, maar misschien is er in het geval van Ajax-vleugelverdediger Nicolás Tagliafico tóch iets mogelijk. Er zou namelijk over een ruildeal worden gesproken.

De Amsterdammers willen hun Argentijnse mannetjesputter alleen verkopen en niet verhuren, maar aan de vraagprijs (naar verluidt een slordige zeven miljoen euro) van directeur voetbalzaken Marc Overmars voldoen is geen mogelijkheid voor de nummer zeven (!) van de Primera División. Dat zou immers moeilijkheden betekenen met betrekking tot Financial Fair Play.

Volgens journalist Oriol Domènech praten de beide partijen daarom over een ruildeal, mogelijk met gesloten beurzen. Ajax zou daar wel voor te porren zijn als het jonge talent Álex Baldé, die niet echt in de plannen van coach Xavi Hernández voorkomt, de omgekeerde weg bewandelt. De marktwaarde van het talent (18 jaar oud) wordt geschat op vijf miljoen euro.

Minuten onder Koeman

Onder oefenmeester Ronald Koeman maakte Baldé wat minuten bij de hoofdmacht van Barça, maar Xavi lijkt van mening te zijn dat hij nog wat tekortkomt, waardoor hij zich de laatste tijd dient te richten op het tweede elftal. Een transfer naar de Johan Cruijff ArenA zou natuurlijk uitkomst kunnen bieden.

Oók voor Tagliafico, want die loopt met zijn ziel onder zijn arm rond bij Ajax, zo is inmiddels wel duidelijk. Op de linksbackpositie is hij stand-in voor Daley Blind, die eigenlijk altijd wel speelt. De Argentijn hoopt liever vandaag dan morgen de benen te nemen, maar omdat de spoeling achterin vrij dun is bij de Amsterdammers doen die vooralsnog wat moeilijk.

Verdien 1.95 keer je inleg als Ajax van PSV wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
2004+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie