AZ met Sam Beukema en Aslak Witry tegen Cambuur

Foto: AZ met Sam Beukema en Aslak Witry tegen Cambuur

AZ doet het de laatste maanden opvallend goed, maar kent in het hier en nu wat personele problemen… vooral in de verdediging. Bruno Martins Indi en Pantelis Hatzidiakos zijn niet volledig fit en staan dan ook niet in de basis voor het thuisduel met SC Cambuur. 

Martins Indi is helemaal niet van de partij, waar Hatzidiakos eventueel in zou kunnen vallen. Net als tegen FC Twente in de KNVB Beker (1-2 overwinning) wordt het tweetal vervangen door Sam Beukema en Aslak Witry. Op zijn persconferentie zei oefenmeester Pascal Jansen al: “Sam en Aslak hebben het woensdag in Enschede samen gedaan. We gaan nu rustig bekijken of dat zaterdag een vervolg krijgt of niet.”

Over tegenstander Cambuur vertelde de coach: “Als nieuwkomer draaien zij tot op heden een prima seizoen. In het veldspel dat zij nastreven hebben ze ook goede dingen laten zien. In de uitwedstrijd hebben wij aan het langste eind getrokken. Morgen aan ons de taak om onze lijn door te trekken.”

Speciale plek

Het AFAS Stadion is best een speciale plek voor de Leeuwarders, want in dat stadion werd Cambuur vorig seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Op zijn persmoment zei trainer Pascal Bosschaart (Henk de Jong is nog altijd niet van de partij, red.): “Dat is wel even ter sprake gekomen in de trainerskamer vandaag. Het is mooi om terug te komen op de plek waar wij een heel mooie avond hebben beleefd. Maar het gaat nu om het hier en nu.”

Ook ging hij nog eventjes in op Sekou Sylla, die zijn debuut maakt tegen AZ: “Wij hebben hem voor de training apart geroepen en geprobeerd de druk weg te nemen. Hij kan het eigenlijk niet fout doen morgen.”

Wat denk jij?

  • AZ wint
  • Cambuur wint
  • Dit wordt een gelijkspel
6+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie