‘Kabinet heeft dinsdag groot nieuws voor voetbalfans’

Foto: ‘Kabinet heeft dinsdag groot nieuws voor voetbalfans’

Het hing vanwege het feit dat de Omikron-variant slechts hele milde klachten oplevert al wel eventjes in de lucht, en inmiddels lijkt het verlossende woord ook daadwerkelijk dichtbij: het Outbreak Management Team (OMT) heeft vandaag aan het kabinet geadviseerd dat de stadions straks weer open kunnen voor fans.

Bronnen melden aan de politieke redactie van RTL dat het OMT positief staat tegenover versoepelingen voor de horeca en de evenementenbranche. Ook zouden de voetbalstadions dus weer hun deuren kunnen gaan openen, mogelijk vanaf aanstaande dinsdag al. “Wel zullen er nog de nodige voorwaarden aan die opening worden opgelegd”, schrijft RTL.

Daarbij moet gedacht worden aan een maximumaantal fans en het dragen van mondkapjes in de stadions, maar ook aan een maximumtijd van 20:00 uur. Mogelijk worden dan dus zaterdagavondwedstrijden vervroegd, zodat er toch fans bij kunnen zijn. Eerder zei Mark Rutte al over zijn streven om weer publiek toe te laten bij sportwedstrijden: “Het beeld dat we nu van Omikron hebben, biedt ons hoop, maar ik kan geen beloftes doen.”

Water aan de lippen

Al op 12 november 2021 gingen de stadions opnieuw dicht wegens toenemende besmettingscijfers. In totaal draaiden de clubs 155 miljoen euro minder omzet door de pandemie, ‘de rek is er nu wel uit’, zei de KNVB al eens. Dinsdag is de persconferentie.

Stadions open of dicht? De beste odds vind je hoe dan ook bij bet365!

Denk jij dat per dinsdag de stadions weer open gaan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
370+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie