TRANSFERUURTJE: Tagliafico-nachtmerrie, PSV schrikt

Foto: TRANSFERUURTJE: Tagliafico-nachtmerrie, PSV schrikt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Nicolás Tagliafico voelt zich niet zo in zijn sas bij zijn werkgever Ajax en geheel onlogisch is dat natuurlijk niet te noemen: hij is dit seizoen steevast wisselspeler in de Johan Cruijff ArenA. Toch willen de Amsterdammers hem niet kwijt… Althans, het ligt iets genuanceerder: directeur voetbalzaken Marc Overmars lijkt hem sowieso niet te willen verhuren, waar een verkoop van de Argentijnse mannetjesputter mogelijk wél bespreekbaar is. Napoli lijkt echter niet van plan om te wachten op het spel tussen Tagliafico en Ajax en bekijkt inmiddels andere opties. Sterker nog: volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano zijn de Italianen al dicht bij de komst van de Uruguayaanse linksback Mathías Olivera van Getafe. En dat is een hard gelag voor de Ajacied… Journalist Mike Verweij van De Telegraaf wist gisteren al te vertellen: “Het wordt binnen Ajax bestempeld als een enorme rotsituatie. Tagliafico wordt bestempeld als een held binnen de club. Vaak is het zo dat Ajax meewerkt aan transfers van spelers die trouw zijn geweest aan de club en goed hebben gepresteerd.”

Volgens het dagblad Marca ziet het er alleszins naar uit dat er een nieuwe Ajax-megatransfer op komst is. De kans zou namelijk behoorlijk groot zijn dat Ryan Gravenberch ervoor kiest om de Johan Cruijff ArenA in de aankomende zomer te verlaten. ‘Alles wijst erop dat de jonge middenvelder komende zomer transfereert’, aldus het bovengenoemde medium. Real Madrid zou wel oren hebben naar een samenwerking, maar Marca noemt een ‘tussenstap’ vele malen logischer. Een bestemming wijst de krant echter niet aan. Een tijdje geleden onthulde journalist Mike Verweij van De Telegraaf dat Ajax en Gravenberch in onderhandeling waren over een contractverlenging. Breekpunt was op dat moment een transferclausule: “Het gaat om de voorwaarden in het contract, de clausule die Mino Raiola daarin wil hebben. Dat doet Ajax in principe niet en ik denk dat ze nu overstag moeten en er wel een gelimiteerde transfersom in het contract komt.”

PSV heeft recentelijk een poging gewaagd om Liverpool-centrumverdediger Nathaniel Phillips naar het Philips Stadion te halen, aldus het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Eindhovenaren schrokken echter van de vraagprijs van The Reds. Die willen hun 24-jarige stopper namelijk verkopen en niet verhuren… voor maar liefst twaalf miljoen euro. Dat is de nummer één van de Eredivisie te gortig en momenteel wordt er dan ook niet meer onderhandeld, maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat er aan het einde van de transferperiode nog iets gebeurt. “Op dit moment ziet het ernaar uit dat Phillips aan een Premier League-club wordt verkocht”, aldus het ED. “West Ham United en Watford zijn in de markt voor hem, maar hebben nog niet het gewenste bedragen geboden. Als er bij Liverpool nog een mogelijkheid op huur ontstaat, bekijkt PSV dat.”

Buitenland:

Door stukgelopen contractonderhandelingen wil FC Barcelona zijn ‘rebel’ Ousmane Dembélé deze maand nog verkopen, maar de bestemming van de Fransman is onbekend. Oefenmeester Thomas Tuchel van Chelsea lijkt wel wat te voelen voor een hereniging… De Duitser werkte bij Borussia Dortmund samen met de vleugelspits en vertelde vrijdag op zijn persconferentie in aanloop van de ‘topper’ tussen The Blues en Tottenham Hotspur: “Het was maar één jaar, maar het had langer moeten zijn. Ik moest vertrekken en hij besloot te vertrekken. Het was maar één jaar, maar het had langer moeten zijn”, vervolgde Tuchel. “Ik moest vertrekken en hij besloot te vertrekken.” In Catalonië heeft Dembélé het compleet verbruid en naar verluidt vraagt Barça slechts negentien miljoen euro voor de speler die het voor méér dan honderd miljoen aantrok… “Ik weet niet waarom hij in deze situatie zit. Ik ken de details niet, dus laat ik er verder maar niets meer over zeggen.”

Verdien 4.75 keer je inleg als Spurs wint op Stamford Bridge!

Gaat Gravenberch weg?

  • Dat denk ik wel
  • Nee joh
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie