Volendam loopt uit op Excelsior, ADO hard onderuit

FC Volendam heeft vrijdagavond geweldige zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper won met 0-1 bij MVV Maastricht, waar achtervolger Excelsior kansloos onderuit ging bij Jong PSV.

Het elftal van Wim Jonk beleefde geen makkelijke avond in Maastricht. Volendam was vooraf al twintig duels op rij ongeslagen, maar ondervond serieuze tegenstand van MVV. Pas in de zeventigste minuut zorgde Walid Ould Chikh voor de beslissing in De Geusselt.

Excelsior hard onderuit

Excelsior begon de avond met zes punten en een wedstrijd minder dan Volendam. Het elftal van Marinus Dijkhuizen moest dus winnen om de koppositie in eigen hand te houden, maar op bezoek bij Jong PSV lukte er weinig: 3-0.

Fedde Leysen zorgde na een klein uur spelen voor de voorsprong voor PSV. Smaakmaker Johan Bakayoko zorgde iets meer dan tien minuten daarna voor de 2-0, waar Mohamed Nassoh de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van de Eindhovense talenten.

Roda maakt ADO belachelijk

ADO Den Haag maakt ondanks alle problematiek een goed seizoen door, maar op bezoek bij Roda JC Kerkrade mislukte vrijdagavond ongeveer alles. In het Parkstad Limburg Stadion won de thuisploeg met afgetekende cijfers: 5-0. Roda komt daardoor op één punt van Ruud Brood en consorten.

Benjamin Bouchouari zorgde al na zes minuten voor een 1-0 voorsprong. Halverwege stond die marge nog altijd op het scorebord, maar kort na rust besliste Roda het duel via Xian Emmers en Dylan Vente. Patrick Pflucke en Jamie Mpie tilden de marge zelfs naar vijf.

De Graafschap wint in extremis

De Graafschap sluit weer aan bij de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Almere City FC dreigde puntenverlies, maar in extremis zorgde Giovanni Korte alsnog voor de 1-0 overwinning. Trainer Alex Pastoor incasseert derhalve een nieuwe tik als Almere-trainer.