‘PSV-killer’ van Ajax: “Dat was uniek en mooi”

Foto: ‘PSV-killer’ van Ajax: “Dat was uniek en mooi”

Ajax won de laatste vijf keer niet in Eindhoven, maar iemand die wél een Amsterdamse zege in het Philips Stadion meemaakte is Derk Boerrigter. Hij werd in 2013 als invaller de matchwinner door binnen twee minuten na zijn entree de 2-3 te scoren.

Ajax stond voor de aftrap al drie punten voor, maar PSV had wel eeen veel beter doelsaldo, weet Boerrigter nog. “Mochten wij die wedstrijd gelijkspelen, dan zou het verschil drie punten blijven met nog vier wedstrijden te gaan. Zouden we die wedstrijd verliezen, dan zou PSV gelijk komen in het aantal punten, maar zouden ze boven ons komen te staan vanwege een beter doelsaldo. Als wij daar wonnen, dan was het gat zes punten met nog vier wedstrijden te gaan. Dan kon het eigenlijk al niet meer misgaan”, blikt de oud-flankspeler terug met Ajax Showtime.

In minuut 75 kwam Boerrigter er in voor Christian Poulsen, twee minuten later kon hij al juichen. “Het was volgens mij een afgeslagen voorzet, waarna Christian Eriksen de bal kreeg. Hij legde die bal eigenlijk blind naar voren tussen de keeper en de laatste man. Het kwam aan op een sprintje tussen Pieters en mij. Uiteindelijk moest ik een beetje strijden om de bal. Ik zag dat Waterman een beetje ver voor zijn goal stond en ik zag een gaatje rechts om hem heen, dus toen krulde ik de bal om hem heen het doel in.”

Een vreugde-explosie volgde. “Je leeft natuurlijk de hele week naar zo’n wedstrijd toe en je weet vooral ook wat er op het spel staat. Als jij dan degene bent die in zo’n belangrijke wedstrijd het verschil mag maken, dan is dat uniek en mooi. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Het is een gevoel dat ik nu in het dagelijks leven niet meer meemaak in ieder geval, haha. Of er werd gefeest daarna? Ja zeker, het ging gewoon los, haha. Alsof het kampioenschap al binnen was? Toch misschien wel een beetje.”

‘Hoop op een mooie overwinning van Ajax zondag’

“Nog steeds als ik in Amsterdam kom, of waar dan ook eigenlijk, en mensen herkennen me dan is het eerste wat ze zeggen: Ik ben je nog zo dankbaar voor die goal tegen PSV. Dat is fantastisch, het is gewoon leuk dat je daaraan herinnerd wordt.” Zondag staan PSV en Ajax weer tegenover elkaar. “Stiekem ga ik in mijn hoofd dan wel terugdenken aan het moment dat ik zelf de beslissende goal maakte. Maar dat is ondertussen ook alweer zo lang geleden. Ik hoop dat ze nu een lekkere pot spelen en dat we kunnen genieten van een mooie overwinning van Ajax.”

Wint Ajax de landstitel? Profiteer van een odd van 1.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ajax gaat zondag opnieuw winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:41
546+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
13:19
29+
Wilfred Genee ‘cancelt’ Vandaag Inside-gast
12:48
305+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:10
235+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
47+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
128+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
186+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
208+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
223+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
110+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
118+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
173+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
183+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
242+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
273+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
542+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2566+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
841+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
206+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie